Dobbelt væsentlighedsvurdering

Dobbelt væsentlighedsvurdering er en central del af bæredygtighedsrapporteringen under de europæiske bæredygtighedsstandarder. Vurderingen skal tage højde for indvirkninger, risici og muligheder over en række bæredygtighedsemner. 

  • Opdateret 16. maj 2024

Kravet om en dobbelt væsentlighedsvurdering (DVV) i henhold til CSRD er en proces designet til at identificere og prioritere de mest afgørende aspekter af en virksomheds bæredygtighed. DVV'en omfatter en vurdering af virksomhedens bæredygtighedsrelaterede indvirkninger, risici og muligheder (kaldet 'impacts, risks and opportunities', eller 'IRO').

En DVV udføres fra både et internt og eksternt perspektiv. Internt vurderes virksomhedens positive og negative indvirkninger på forskellige bæredygtighedsaspekter, mens eksternt analyseres den finansielle væsentlighed og virkningen af bæredygtighedsrelaterede risici og muligheder. Da bæredygtighedsspørgsmål kan være væsentlige fra både et indvirknings- og finansielt perspektiv eller begge dele, kaldes vurderingen derfor 'dobbelt'. DVV'en skal tage højde for både aktuelle og potentielle indvirkninger, risici og muligheder over en række bæredygtighedsemner på kort, mellemlang og lang sigt.

Få nyt om de kommende krav direkte i din indbakke

Abonnér på vores nyheder om bæredygtighed, hvis du vil være opdateret på, hvad der er aktuelt omkring virksomheders arbejde med bæredygtighed. I vores nyheder får du blandt andet indblik i ny lovgivning om bæredygtighed samt nyeste vejledning og værktøjer, som understøtter virksomheders arbejde med bæredygtig omstilling.