Nyhed

Otte projekter skal bidrage til at fremme små og mellemstore virksomheders arbejde med samfundsansvar og verdensmål

Danske brancheorganisationer og virksomheder tager samfundsansvar og de 17 verdensmål seriøst som en del af det at drive virksomhed. Det viser erfaringerne fra de ansøgninger til puljen til fremme af samfundsansvar og verdensmålene, som Erhvervsstyrelsen har modtaget hen over sommeren. Styrelsen har sammen med Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål nu udvalgt otte projekter, der skal være med til at styrke branchernes bæredygtige udvikling.

  • 29. oktober 2020
  • God virksomhedsledelse og samfundsansvar

På to måneder hen over sommeren modtog Erhvervsstyrelsen 38 ansøgninger, hvor forskellige brancher tager fat i vigtige temaer for netop deres virksomheder, når det handler om samfundsansvar og verdensmålene. Der er kommet ansøgninger fra så forskellige brancher som f.eks. bygge- og anlæg, tekstil og mode, fødevarer, restauranter og cafeer samt IT – med fokus på vidt forskellige problemstillinger inden for bl.a. klima, miljø, ligestilling og menneskerettigheder.

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål har lagt stor vægt på, at projekterne skal give ny viden om specifikke problemstillinger i arbejdet med samfundsansvar og verdensmål, som tager udgangspunkt i de udfordringer, der er inden for den enkelte branche. Rådet har nu peget på otte projekter, som vil modtage tilskud. Et projekt handler om malerbranchen, hvor der anvendes produkter, der ikke kan genanvendes eller genbruges, og hvor den bæredygtige omstilling hovedsageligt ligger i produktvalget og i certificeringer. Det vil projektet tage fat i og give branchen en konkret vejledning til at sikre mere bæredygtige malervirksomheder og booste den grønne omstilling. 

Et andet projekt er inden for IT-branchen, hvor udfordringen er en anden. Her skal der udvikles værktøjer, så virksomhederne kan undgå bevidst eller ubevidst diskrimination af kvinder i rekrutterings- og forfremmelsesforløbet. Det er en branche, hvor kun omkring 29 procent er kvinder og med relativt få kvinder i de højere chefstillinger. Projektet skal bidrage til en bedre kønsdiversitet, så virksomhederne ikke går glip af en talentmasse i en meget innovativ og omskiftelig branche, hvor de rette kompetencer er afgørende.

De otte projekter viser, at udfordringerne er mange, at der er forskelle mellem brancherne, og at der er brug for let tilgængelig viden og vejledning til de mindre virksomheder.

Læs mere om de forskellige projekter, der har modtaget tilskud

Læs mere om Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål