Nyhed

Digitalisering skaber produktivitet, medarbejdertrivsel og bæredygtighed

Årsrapport 2021 for SMV:Digital: 8 ud af 10 små og mellemstore virksomheder har øget deres produktivitet og eksport, som følge af rådgivning om digitalisering.

  • 17. maj 2022
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller

Både omsætning og jobtilfredshed er påvirket positivt blandt de mere end 3.500 virksomheder, som har fået hjælp gennem SMV:Digital programmet. I den netop offentliggjorte årsrapport for programmet SMV:Digital kan man også læse, at over halvdelen af de deltagende virksomheder mener, at projekterne bidrager til en mere grøn og bæredygtig omstilling.

Spreder ringe i vandet
Formand for SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital, og CEO i JEROS, Evita Rosdahl, udtaler om de netop fremlagte resultater:

SMV:Digital er et vigtigt tilbud til at hjælpe danske SMV’er i gang med digitalisering. Og jeg er rigtig glad for at se, at det spreder ringe i vandet hos virksomhederne. Næsten to ud af tre virksomheder har et år efter deres SMV:Digital-projekt foretaget yderligere investeringer i digitale teknologier, og virksomhederne fortsætter selv den digitale rejse efterfølgende.

Flere end 3.500 danske SMV’er fra hele landet har nu fået hjælp gennem SMV:Digital siden programmets start i 2018. Virksomheder kan også få støtte til investeringer i ny teknologi gennem SMV:Digital, fx robotteknologi, e-handelsplatforme eller forretnings- og ledelsessystemer. Erfaringerne fra de første investeringsstøtteprojekter viser, at en stor andel af SMV’erne investerer et langt højere beløb, end støtten rækker til. 

SMV:Digital forlænget til 2025
Regeringens netop lancerede digitaliseringsstrategi for Danmark indeholder en videreførelse og styrkelse af SMV:Digital i perioden 2022-2025. Dette er en opfølgning på Digitaliseringspartnerskabets anbefaling fra efteråret 2021.

Læs SMV:Digitals årsrapport

Læs mere om SMV:Digital

Kontakt:

Pressechef Søren Møller Nielsen

Mail: [email protected]

Telefon: 3529 1900