Nyhed

Ny tilskudspulje skal fremme branchestrategier og -vejledninger inden for samfundsansvar og verdensmålene

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål lancerer i samarbejde med Erhvervsstyrelsen en tilskudspulje, der skal skabe målrettede værktøjer til virksomheders arbejde med verdensmål og samfundsansvar.

  • 30. juli 2020
  • God virksomhedsledelse og samfundsansvar

Mange danske virksomheder arbejder med samfundsansvar og har taget verdensmålene til sig. Men undersøgelser peger på, at mindre virksomhederne arbejder mindre med samfundsansvar og verdensmål end større virksomheder. Og kun en mindre andel har det med i deres virksomhedsstrategier. Derudover kan der være branchespecifikke udfordringer, som generelle værktøjer til virksomheder ikke tager højde for. 

Hvis samfundsansvar og verdensmålene skal være en integreret del af virksomhedernes strategiske arbejde og forretningsudvikling, skal der være mere målrettede værktøjer til de enkelte brancher. Derfor lancerer Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål sammen med Erhvervsstyrelsen en pulje, der med udgangspunkt i en branchespecifik tilgang skal være med til at understøtte danske virksomheder i deres arbejde med samfundsansvar og verdensmål.

Formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål, Thorkil Sonne, udtaler:

”Danske virksomheder har heldigvis fokus på ansvarlig virksomhedsadfærd, og mange ønsker at arbejde med FN’s verdensmål og på den måde være med til at løse verdens udfordringer. Men for mange virksomheder kan det virke uoverskueligt at komme i gang med arbejdet. Der er behov for mere målrettede indsatser for særligt de små og mellemstore virksomheder, der tager afsæt i de særlige forhold, der er for virksomhederne i de enkelte brancher. Vi ser et behov for at understøtte og supplere de mange gode tiltag, der allerede tages i bl.a. erhvervsorganisationer og NGO’er. Virksomhederne skal have samfundsansvar og verdensmålene ind under huden, så det bliver en naturlig del af deres strategiske arbejde. Det er godt for samfundet, og det er godt for virksomhedernes forretning.

Dette er yderligere aktualiseret i den nuværende corona-pandemi, som i høj grad udfordrer de små og mellemstore virksomheder. I den situation kan FN’s verdensmål være en løftestang for virksomhederne, så de på vej ud af krisen opbygger nye forretningsmuligheder og en større robusthed og bæredygtighed.”

Om tilskudspuljen

Tilskudspuljen er på 2,8 mio. kr. og der kan tildeles op til 0,5 mio. kr. i tilskud til brancheorienterede aktiviteter, der kan fremme arbejdet med samfundsansvar og verdensmål. Puljen åbnes for ansøgninger med udgangen af juli, og der er frist for ansøgninger torsdag den 3. september 2020. Herefter vil Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål gennemgå ansøgningerne og indstille de projekter, der vil modtage tilskud.

Læs mere om tilskudspuljen og få adgang til ansøgningsskemaet

Du kan også få mere at vide om puljen ved at kontakte Erhvervsstyrelsen, Team Samfundsansvar og Verdensmål på telefon 35 29 10 00 eller: csrsdg@erst.dk