Nyhed

Åbne energidata baner vejen for nye grønne forretningsmodeller

Gennem projektet Grøn Data har kommuner og virksomheder sammen fundet offentlige data, der kan bidrage til den grønne omstilling, hvis de udstilles. De gode idéer og løsninger, som virksomhederne udviklede ved hjælp af kommunernes data, udgiver Erhvervsstyrelsen nu i en casesamling.

  • 10. marts 2021
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller

For at den grønne omstilling i kommunerne skal lykkes, skal det være muligt at udvikle og skalere effektive databaserede løsninger. Det kræver at relevante kommunale data identificeres og udstilles. I efteråret 2020 igangsatte Erhvervsstyrelsen og Open Data DK derfor et projekt der skulle undersøge, hvordan offentlige energidata for kommunale bygninger kan bidrage til den grønne omstilling.

Som en del af projektet blev en række kommuner og virksomheder sat sammen i par. Virksomhederne fik adgang til kommunernes data og har ud fra dem udviklet eksempler på, hvordan dataene kan energioptimere og reducere klimaaftrykket i kommunerne.

Energioptimeringer og bedre indeklima med offentlige data

Som opsamling på projektet udgiver Erhvervsstyrelsen nu en casesamling, der beskriver nogle af de resultater, som kommunerne og virksomhederne kom frem til. Det gælder f.eks. hvordan kommuner kan energieffektivisere deres bygninger med data om indeklima, temperatur og luftkvalitet.

Læs casesamlingen ”Åbne energidata baner vejen for nye grønne forretningsmodeller”

Projektet blev afsluttet med opsamlende workshops for repræsentanter fra b.la. KL, Energistyrelsen og relevante brancheorganisationer, der sammen drøftede resultaterne og potentialerne for at udstille de identificerede data.