Nyhed

Virksomhedsguiden lancerer nyt digitalt iværksættertema

Nyt iværksættertema med målrettet digital vejledning og overblik over iværksættertilbud skal hjælpe kommende iværksættere til en bedre start.

  • 12. december 2019
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller
  • Udvikling og vækst i hele Danmark
  • Enklere regler og et velfungerende marked

Vidste du, at hver tiende af alle aktive virksomheder er nystartede virksomheder? Det betyder, at op mod 30.000 personer hvert år vælger at stifte virksomhed. Det er mange virksomheder, og dem er der potentiale i.  

Data viser, at opstart er en kritisk fase. Antallet af nystartede virksomheder, der må dreje nøglen om inden for det første år af deres levetid, er nemlig lidt højere i Danmark end i andre sammenlignelige lande. Vi ved også, at mange har lyst til at starte virksomhed, men er præget af usikkerhed. De har svært ved at overskue opgaven og er forsigtige med at tage springet.

Derfor lancerer Virksomhedsguiden et nyt iværksættertema, der skal hjælpe dem, der ønsker at starte virksomhed, til at komme bedre fra start. Iværksættertemaet er udviklet i samarbejde med Erhvervshusene og med inddragelse af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og brugerne - de kommende iværksættere.  

Iværksættertemaet vil løbende blive videreudviklet og tilbyder fra lanceringen flere digitale ydelser: 

  • Tjeklisten, der giver overblik over nogle af de væsentligste ting, man bør tage stilling til i sin opstart.
  • Interaktive guides, der giver dig gode tips og hjælp til prioritering fra idé til forretningssucces samt valg af virksomhedsform.
  • Overblik over tilbud og events om iværksætteri i ens nærområde.

Virksomhedsguidens iværksættertema er primært målrettet de mange personer, der overvejer at starte virksomhed, men det kan også være relevant for den store gruppe af iværksættere, der er i deres tidligere opstart. 

Selvom målgruppen af nye iværksættere har mange fællestræk, er der langt fra tale om en homogen gruppe. Nogle af de usikkerheder kommende iværksættere står over for, handler om regelefterlevelse og økonomiske forhold. Andre mangler viden om, hvad der er vigtig i forbindelse med at starte virksomhed, og hvordan man prioriterer indsatsen.

Læs om hvordan du kommer stærkere fra start på Virksomhedsguiden.dk

Om Virksomhedsguiden
Virksomhedsguiden er en fællesoffentlig digital erhvervsfremmeplatform, der tilbyder viden og værktøjer om start, drift og udvikling af virksomhed. For effektivt at matche virksomhedernes behov med relevante ydelser, arbejder Virksomhedsguiden med løbende udvikling af temaspecifikke ydelser målrettet bestemte virksomhedsgrupper som fx iværksættere.