Nyhed

SMV:Digital sætter skub i digitaliseringen i mange danske SMV’er

En ny årsrapport for SMV:Digital viser, at programmet siden opstart i efteråret 2018 har sat gang i digitale projekter i mere end 900 SMV’er i hele Danmark. SMV:Digital forventer at kunne hjælpe mere end 700 SMV’er i gang eller videre med en digital omstilling i 2020.

  • 2. marts 2020
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller
  • Udvikling og vækst i hele Danmark

SMV:Digital har til formål at fremme den digitale omstilling og udvikling af e-handel i de danske SMV’er. En ny årsrapport, gør status over programmets resultater siden efteråret 2018. Den viser, at det allerede er kommet en masse SMV’er i hele Danmark til gode.

Hovedresultater fra SMV:Digitals årsrapport for 2019:

  • SMV:Digital har hjulpet mere end 900 SMV’er
  • Virksomheder i hele Danmark deltager i SMV:Digital, også fra de områder, som generelt er mindre digitale, og i landdistrikterne
  • Mere end 90 procent af de SMV’er, som har fået tilskud til privat rådgivning om digitalisering, opnår eller forventer at opnå produktivitetsgevinster som følge af projekterne.

SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital, er afsender på årsrapporten. Formand for SMV:Boardet og CEO i BM Silo, Dorte Zacho Martinsen, udtaler:

Jeg er stolt af at kunne præsentere de mange resultater, som SMV:Digital har opnået i 2019. Vi har hjulpet mere end 900 SMV’er i hele landet i gang med digital omstilling. Særligt vores pulje med tilskud til privat rådgivning har været meget efterspurgt. Det skyldes blandt andet, at vi har gjort det nemt at ansøge og finde en relevant rådgiver, så SMV’erne hurtigt kan komme i gang med netop deres digitale projekt. I 2020 bevarer vi foden på gaspedalen, så endnu flere SMV’er får øjnene op for og benytter SMV:Digitals tilbud, og så vil vi udforske og udbrede de grønne potentialer, som digitaliseringen rummer. 

Læs hele årsrapporten

Fakta

SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheders foretager investeringer i digitalisering og e-handel. Programmet indeholder en række forskellige tilbud i form af tilskud til indkøb af privat rådgivning, innovative sprint-forløb (Sprint:Digital), kompetenceforløb for ledere (Digital Ledelseskultur) samt viden og vejledning om digitalisering og regulering. SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital, sekretariatsbetjenes af Erhvervsstyrelsen.

Læs mere om SMV:Digital