Nyhed

Påmindelse: slutafregning af kompensation

33.600 virksomheder, selvstændige og freelancere får travlt den næste uges tid – fristen nærmer sig nemlig for at indberette dokumentation for faktiske udgifter, omsætning og hjemsendte ansatte. Hvis fristen overskrides, sender Erhvervsstyrelsen en påmindelse.

  • 24. september 2021
  • Digital indberetning og selvbetjening

Nu hvor alle restriktioner er udfaset, er de fleste virksomheder og freelancere heldigvis i fuld sving med at drive deres virksomhed. Samtidig er der endnu en opgave, som skal løses, hvis de fik kompensation udbetalt i foråret og sommeren 2020.  
Godt en tredjedel af de 93.000 virksomheder og freelancere, der fik kompensation i foråret og sommeren 2020, mangler at indberette. Det skal ske senest 30. september 2021.  

Indberetning efter fristen

Virksomheder og freelancere, der ikke indberetter senest 30. september, får automatisk et brev om, at de skal indberette inden for 30 dage efter fristen Det vil sige, at de skal foretage indberetningen senest 30. oktober 2021. Brevet sendes til virksomhedens eller freelancerens digitale postkasse.  
Hvis virksomheder og freelancere ikke har mulighed for at indberette inden den 30. oktober 2021, kan de på Virk anmode om yderligere 30 dage til at foretage indberetningen. 
Udbetalingen af kompensation var baseret på et skøn, så en del virksomheder kan se frem til enten at skulle tilbagebetale eller modtage yderligere kompensation. 

Mulighed for afdragsordning 

Selvom indberetning til slutafregning måske ikke er en ønskeopgave, er det vigtigt, da hele kompensationsbeløbet ellers kan kræves tilbagebetalt. 
Hvis slutafregningen viser, at en freelancer eller virksomhed skal tilbagebetale dele af eller hele kompensationsbeløbet, er det muligt at få en afdragsordning, hvis beløbet er over 10.000 kr.

Få hjælp til at indberette dokumentation til slutafregning

Der er hjælp at hente til indberetningen af dokumentation på Virk, som guider videre til video- og vejledningstekster, webinarer og hotline:  

Indberet til slutafregning
 

Fristen gælder disse kompensationsordninger og -perioder:

  • Lønkompensation fra 9. marts til 29. august 2020.
  • Kompensation for udgifter til faste omkostninger fra 9. marts til 8. juli 2020.
  • Kompensation for til selvstændige og freelancere fra 9. marts til 31. august 2020