Nyhed

Nyt klimakompas skal hjælpe virksomheder med at beregne klimaaftryk

Små og mellemstore virksomheder (SMV’er) bliver i stigende grad mødt af forventninger og krav om at kunne dokumentere deres klimaaftryk. Derfor lanceres Klimakompasset, der gør det nemmere for virksomheder at beregne deres klimaaftryk og få indblik i, hvordan de kan reducere deres CO2-aftryk.

  • 1. december 2021
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller

Indkøb af materialer, transport, håndtering af affald og forbrug af el, gas eller varme. Der er mange forskellige aktiviteter, der spiller ind i en virksomheds direkte og indirekte udledning af CO2 og dermed virksomhedens belastning af klimaet. 

For at hjælpe virksomheder med at beregne deres CO2-aftryk og få overblik over, hvordan klimabelastningen fordeler sig på deres forskellige aktiviteter, lancerer Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Energistyrelsen et nyt Klimakompas målrettet danske SMV’er. 

Med Klimakompasset kan virksomheder:

  • Udregne den direkte CO2-udledning, som kommer fra virksomhedens egne aktiviteter, fx transport og forbrug af olie og gas.
  • Udregne den indirekte CO2-udledning, som finder sted hos energi- og underleverandører og kunder i værdikæden, fx ved elforbrug, indkøb samt ved salg, brug og bortskaffelse af virksomhedens produkter.
  • Identificere klimaeffekten af forskellige CO2-reducerende tiltag.

Klimakompasset er en webbaseret CO2-beregner, som kan tilgås på Virksomhedsguiden, hvor den afløser den excel-baserede CO2-beregner.

Læs mere om Klimakompasset på Virksomhedsguiden

Kontakt

Søren Møller Nielsen, pressechef

Telefon: 3529 1430