Nyhed

Nye FATF-vejledninger om risikobaseret tilgang til bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering

Financial Action Task Force (FATF) har udarbejdet nye vejledninger til revisorer, bogholdere, virksomhedsoprettere og udbydere af tjenesteydelser til virksomheder m.fl. om den risikobaserede tilgang til bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering. 

  • 28. august 2019
  • Kontrol og tilsyn
  • Regler for virksomheder

Revisorer, bogholdere, virksomhedsoprettere og udbydere af tjenesteydelser til virksomheder m.fl. har en vigtig samfundsmæssig opgave i at begrænse risikoen for, at de bliver udnyttet af kriminelle til hvidvask af ulovlige midler eller terrorfinansiering.

FATF har udarbejdet nye vejledninger om den risikobaserede tilgang til bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering. Der er tale om tre vejledninger, der henvender sig til bl.a. revisorer, bogholdere, skatterådgivere og service providers for trusts og virksomheder.

Den risikobaserede tilgang (RBA, Risk Based Approach) er en central del af både de internationale standarder på området og hvidvaskloven. Den risikobaserede tilgang betyder, at bl.a. revisorer, bogholdere, , virksomhedsoprettere og udbydere af tjenesteydelser til virksomheder skal identificere, vurdere og forstå risikoen for at blive misbrugt til hvidvask eller terrorfinansiering.

Har du styr på din risikovurdering, kan du bruge dine ressourcerne på forebyggelse, hvor risikoen er størst.

Læs mere og hent vejledningerne på FATFs hjemmeside (eksternt link)