Nyhed

Ny quick-guide om hvidvaskloven til bogholdere, virksomhedsoprettere og virtuelle kontorhoteller

Quick-guiden: “Sådan undgår du at medvirke til hvidvask og terrorfinansiering” er skrevet til bogholdere, virksomhedsoprettere og virtuelle kontorhoteller, som skal kende deres forpligtelser efter hvidvaskloven.  

  • 6. januar 2023
  • Kontrol og tilsyn

Er du bogholder, virksomhedsopretter eller driver du virtuelt kontorhotel?  

Så er denne quick-guide værd at læse!  

Hvidvaskloven pålægger dig som bogholder, virksomhedsopretter eller virtuelt kontorhotel en række forpligtelser, som du skal efterleve.  

Erhvervsstyrelsen har lavet en quick-guide, der kort præsenterer hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du kan undgå at medvirke til hvidvask og terrorfinansiering.  

Quick-guiden leder dig igennem dine pligter efter hvidvaskloven og hvad du skal gøre, hvis du får mistanke om hvidvask og terrorfinansiering. Det er vigtigt, at du kender dine kunder og er opmærksom på deres aktiviteter. Guiden indeholder blandt andet vejledning til risikovurdering af den enkelte kunde samt gode råd til, hvordan du kan overvåge usædvanlige aktiviteter.  

Quick-guiden er rettet mod bogholdere, virksomhedsoprettere og virtuelle kontorhoteller, men andre erhvervsdrivende kan også have glæde af at læse den for en let indføring i hvidvasklovens regler.  

Gå til quickguide