Nyhed

Nu åbnes der for indstillinger til Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2020

Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling uddeles til en SMV, der har gennemgået en digital omstilling, som har haft en positiv effekt på virksomheden som helhed. Formålet med prisen er at hylde succesfulde, digitale SMV-omstillinger samt at inspirere andre SMVer til at gå i gang med deres digitale omstilling. Der er åbent for indstillinger til og med den 14. september 2020.

  • 8. august 2020
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller
  • Udvikling og vækst i hele Danmark

Vinderen udpeges af det regeringsnedsatte SMV:Board, som står bag SMV:Digital, og om prisens betydning siger formand for SMV:Boardet og CEO hos BM Silo, Dorte Zacho Martinsen:

Der ligger et stort vækstpotentiale for Danmark i at styrke digitaliseringen i de små og mellemstore virksomheder, der generelt er mindre digitale og investerer mindre i IT og teknologi end større virksomheder. Det kan være meget svært for en SMV at hæve blikket fra den daglige drift og prioritere et digitalt udviklingsprojekt, men hvis vi får de gode succeshistorier frem i lyset, så kan det inspirere andre SMV’er til at begive sig ud på en digital rejse på tværs af brancher i hele Danmark.

Prisen uddeles efter et halvår, som har været præget af markante forandringer hos mange virksomheder. Dette har ifølge Dorte Zacho Martinsen netop fremhævet vigtigheden af et fortsat fokus på implementering og brug af nye teknologier i danske virksomheder:

Med coronakrisens indtog har vi blandt andet set, at virksomhedernes forsyningskæder påvirkes, at fysiske aktiviteter og butikker lukkes ned, og at ordrebøger svinder ind. Her kan digitale teknologier være med til at sikre en afgørende fleksibilitet og samtidig styrke virksomhedernes produktion, administration og salg. Derfor er prisen ekstra vigtig i år, og vi krydser fingre for, at vi modtager en masse gode indstillinger til prisen.

Det er anden gang at prisen uddeles. Sidste år gik prisen til Hovmand A/S fra Sorø. Virksomheden sælger løftevogne og formåede ved hjælp af en specialproduceret app samt nytænkende implementering af 3D og Augmented Reality at effektivisere salgsprocessen og forbedre deres konkurrenceevne. Om prisens betydning siger ejer og adm. direktør hos Hovmand A/S, Søren Hovmand:

Nomineringen og kåringen har resulteret i en masse positiv omtale og derigennem, at vi nu er kendt som en fremsynet og ambitiøs virksomhed. Dette har været et kæmpe skulderklap til hele virksomheden og været med til at skubbe ambitionerne for vores digitalisering yderligere.

Sidste frist for indstillinger af virksomheder er den 14. september 2020. På baggrund af de indsendte indstillinger udvælger SMV:Boardet de tre bedste cases. Den endelige vinder kåres ved et større event i slutningen af 2020.

Læs mere om prisen og indstil en virksomhed på smvdigital.dk/omstillingsprisen