Nyhed

Knap hver fjerde virksomhed har et for lavt IT-sikkerhedsniveau

Ny rapport: Digital sikkerhed er kommet længere op på dagsordenen hos virksomhederne, men mange er stadig sårbare over for angreb.

  • 6. november 2019
  • IT-sikkerhed og persondatabeskyttelse

En ny rapport fra Erhvervsstyrelsen viser, at 37 procent af de små og mellemstore virksomheder i 2018 øgede deres investeringer i digital sikkerhed, hvilket er en stigning i forhold til tidligere år. Samtidig viser rapporten, at flere virksomhederne mangler et helt grundlæggende niveau af sikkerhed. 

Rapporten viser blandt andet:

  • Knap 25 % af de små og mellemstore virksomheder har ikke implementeret fx antivirus, firewall og backup
  • Knap 50 % af de mest digitaliserede små og mellemstore virksomheder har ikke sørget for at implementere antivirus, firewall eller backup, en it-sikkerhedspolitik og retningslinjer for medarbejdere. 

Torsten Andersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, finder det positivt, at virksomhederne investerer i IT-sikkerhed, da digitale sikkerhedsbrud kan have store konsekvenser for både virksomheden selv, dens kunder og samarbejdspartnere:

”Hvis vi som samfund skal opnå den fulde gevinst ved øget digitalisering og brug af nye teknologier, kræver det, at virksomhederne har den nødvendige digitale sikkerhed. Vi ved, det er en stor opgave - især for de mindre virksomheder – og derfor er der fortsat behov for oplysning og værktøjer, der kan være med til at ruste virksomhederne.”

Senest har Erhvervsstyrelsen lanceret kampagnen ”Sammen mod cybertrusler”, hvor syv virksomheder fortæller om at blive ramt af cyberangreb, hvordan de kom igennem det, og hvad det har betydet for deres virksomhed. Derudover driver Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen IT-sikkerhedsportalen www.sikkerdigital.dk, hvor borgere, virksomheder og myndigheder kan få vejledning og konkrete værktøjer til at øge IT-sikkerheden.

Læs rapporten "Digital sikkerhed i danske SMV’er"