Nyhed

Invitation: Dialogmøde om opdateringen af OECD's Retningslinjer for Multinationale Virksomheder

Den 3. februar 2023 inviterer NCP Danmark til dialogmøde om opdateringen af OECD's Retningslinjer for Multinationale Virksomheder, som netop er blevet sendt i offentlig høring.

  • 23. januar 2023
  • God virksomhedsledelse og samfundsansvar

OECD er lige nu ved at opdatere OECD's Retningslinjer for Multinationale Virksomheder (OECD's Retningslinjer) med henblik på at fremme retningslinjernes udbredelse, gøre dem endnu mere anvendelige og sikre, at de i fremtiden forbliver relevante. Retningslinjer blev senest opdateret i 2011, og meget er sket siden da.

Medlemslandene i OECD har – med input fra de institutionelle interessenter (BIAC, TUAC og OECD Watch) – gennem det seneste 1,5 år arbejdet på et udkast til de opdaterede Retningslinjer, som netop er blevet sendt i offentlig høring indtil den 10. februar. I denne forbindelse inviterer NCP Danmark danske interessenter til dialogmøde om udkastet til opdateringerne.

Læs udkastet til opdateringerne af OECD's Retningslinjer
Læs mere om opdateringen

På mødet vil der være oplæg fra Allan Lerberg Jøgensen, Head of Responsible Business Conduct Centre, OECD, og Jarl Krausing, Vicedirektør og international chef, CONCITO, samt mulighed for at dele erfaringer, diskutere og give input til de foreslåede opdateringer. Mødet vil blive modereret af Linda Nielsen, formand i NCP Danmark.

Tid og sted: fredag den 3. februar 2023, kl. 13.00-15.30 hos CONCITO, Læderstræde 20, 1201 København K. Efter mødet vil der være mulighed for at netværke med andre interessenter og fortsætte dialogen.

Tilmeld dig dialogmødet

Tilmelding skal ske senest onsdag den 1. februar 2023.

NCP Danmark er det danske nationale kontaktpunkt for OECD’s Retningslinjer for Multinationale Virksomheder. NCP Danmark er nedsat ved lov og kan behandle klager om, hvorvidt danske virksomheder, offentlige myndigheder, private eller offentlige organisationer – og deres forretningsforbindelser – har udvist due diligence i relation til menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption.

Læs mere om NCP Danmark