Nyhed

Erhvervsstyrelsen åbner for indstillinger til Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2022

Vær med til at hylde succesfulde, digitale omstillinger blandt små og mellemstore virksomheder. I år er der også fokus på de positive effekter, som en digital omstilling har for medarbejderne, fx bedre arbejdsmiljø og medarbejdertrivsel. Indstil en virksomhed senest 15. september, 2022.

  • 15. juni 2022
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller

Du kan nu nominere en SMV, der har gennemgået en succesfuld, digital omstilling, til Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling. Prisen bliver uddelt af regeringens SMV:Board, og der er åbent for indstillinger til og med den 15. september 2022.

Igen i år hylder SMV:Boardet succesfulde, digitale omstillinger blandt små og mellemstore virksomheder med Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling. Udover at hylde dem, der allerede har høstet digitaliseringens frugter, skal prisen også inspirere andre SMV’er til at sætte gang i den digitale omstilling. Som noget nyt sætter prisen fra i år også fokus på de positive effekter, som en digital omstilling har for medarbejderne, fx bedre arbejdsmiljø og medarbejdertrivsel. 

Om prisens betydning siger formand for SMV:Boardet og CEO hos JEROS A/S, Evita Rosdahl:

Overalt i Danmark gennemgår mange små og mellemstore virksomheder i disse år spændende digitale omstillingsprocesser. Nogle af omstillingerne sker i det små, mens andre er mere omfattende. Fælles for dem er, at de er med til at styrke virksomhedernes konkurrence- og omstillingsevne. Ofte øger de eksporten, ligesom de ofte skaber større jobtilfredshed, fordi mange af medarbejdernes trivielle opgaver skæres væk. Men trods de positive effekter er der en del virksomheder, der har svært ved at komme i gang med den digitale omstilling. Typisk mangler disse virksomheder inspiration fra andre, der ligner dem selv. De mangler viden om, hvordan de kommer i gang, og hvad de konkret kan opnå ved en digital omstilling. Med omstillingsprisen samler vi nogle af de mange gode historier, der er derude. Mit håb er, at vi med historierne kan inspirere flere SMV’er til at komme i gang med deres digitale rejse.

Det er fjerde gang, at prisen uddeles. Sidste år gik prisen til The Army Painter fra Skanderborg, der har været igennem en omfattende digitaliseringsproces, hvor en manuel håndholdt produktion og et detailsalg via distributører blev udskiftet med en fuldautomatisk produktion og eksport til kunder i hele verden. Med omstillingen fordoblede The Army Painter alene i 2020 sin omsætning og udvidede sin kapacitet og produktivitet markant. Herudover gik virksomheden på kun otte måneder fra 20 til 72 ansatte.

Om prisens betydning siger ejer og adm. direktør hos The Army Painter Bo Penstoft: 

Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling har været et kæmpe skulderklap til alle i organisationen. Vi har over en relativ kort periode gennemført en væsentlig automatisering og digital omstilling, der har gjort at vi kunne vækste, men lige så vigtigt har det gjort, at vi har kunne fastholde og øge antallet af medarbejdere. De har været med hele vejen og givet den fuld gas og bidraget til, at vi er kommet i mål - og at det med prisen også anerkendes af folk udenfor vores organisation, gør mig stolt på The Army Painter og mine medarbejderes vegne.

Det er nemt at indstille en SMV, der har været igennem en succesfuld digital omstilling. Bemærk også, at du har mulighed for at indstille en virksomhed, selv om du ikke nødvendigvis har indgående viden om virksomhedens digitale omstillingsproces.

Læs mere om prisen og indstil en virksomhed