Nyhed

Foreningsrepræsentant: Brug dit private NemID

Foreninger kan nu tilknytte en person, som derefter kan repræsentere foreningen digitalt med sin private digitale signatur.

  • 20. juli 2021
  • Digital indberetning og selvbetjening

Personer, der kan tegne en virksomhed alene, har længe kunnet bruge deres private NemID, når de indberetter på virksomhedens vegne. Derved undgår de administration af tilslutningsaftale og fornyelse af medarbejdersignaturer. Foreninger har ikke haft denne mulighed, da foreninger ikke har registreret en personkreds i det Centrale Virksomhedsregister (CVR). 

Nu har Erhvervsstyrelsen indført mulighed for, at foreninger kan registrere en person, som med sit eget NemID kan se foreningens digitale postkasse og bruge diverse digitale selvbetjeninger på foreningens vegne. Mange foreninger vil på denne måde kunne slippe for bøvl med at oprette og administrere erhvervssignaturer.

Det er frivilligt at registrere en repræsentant, og repræsentanten kan altid fratræde eller udskiftes. Personens navn og adresse vil fremgå af CVR, medmindre personen har navne- og adressebeskyttelse det Centrale Personregister (CPR).

Registrer en foreningsrepræsentant på Virk

Se ændringsbekendtgørelse 1364 om det Centrale Virksomhedsregister

Opdatering: Denne nyhed blev opdateret den 6. september 2021.