Nyhed

Find ny vejledning om bæredygtig omstilling på Virksomhedsguiden

Erhvervsstyrelsen har i dag offentliggjort ny digital vejledning på Virksomhedsguiden, der skal hjælpe danske virksomheder i deres bæredygtige omstilling. 

  • 25. april 2023
  • God virksomhedsledelse og samfundsansvar

Flere og flere virksomheder bliver mødt af krav fra bl.a. erhvervskunder, investorer, leverandører eller banker om at dokumentere deres bæredygtighed. Det sker bl.a., fordi der er nye lovkrav på vej, fx CSRD, et direktiv for bæredygtighedsrapportering, direktivforslaget for due diligence for bæredygtighed (CSDDD) og forslag til EcoDesign-forordningen, der stiller krav til produkters bæredygtighed - og flere andre.

Kravene vil primært påvirke de store virksomheder, men det kan også betyde, at mange SMV’er vil blive påvirket, hvis de fx er leverandører eller producenter for en større virksomhed.

Vejledningen har fokus på at hjælpe SMV’er i gang eller videre med bæredygtig omstilling af deres forretning.

På Virksomhedsguiden finder du fx en trin-for-trin guide til, hvordan du skal opgøre dine ESG-nøgletal eller lave en væsentlighedsvurdering, viden om lovkrav samt cases der viser, hvordan andre virksomheder har dokumenteret deres virksomheds bæredygtige indsatser. På samme måde kan du få hjælp til at opgøre dit klimaaftryk via Klimakompasset.

Der findes også vejledning om, hvordan virksomheder kan arbejde med at styrke deres ansvarlighed, både i deres egen virksomhed og i værdikæden. Her kan man fx finde en trin-for-trin guide til at arbejde med due diligence inklusive konkrete skabeloner og eksempler samt tage Ansvarlighedstjekket, som er et digitalt værktøj, der er udviklet til at hjælpe virksomhederne med at vurdere, hvor langt de er kommet i deres arbejde med ansvarlig virksomhedsadfærd.

Vejledningen vil løbende blive udvidet med nye emner og blive opdateret i takt med implementeringen af nye EU-krav.

Du kan finde Erhvervsstyrelsens nye vejledning om bæredygtig omstilling på Virksomhedsguiden