Nyhed

Erhvervsstyrelsen og København går sammen med storbyer for at finde nye klimaløsninger

København, Glasgow, Amsterdam, Toronto og New York City har indgået et partnerskab for at finde nye digitale og cirkulære løsninger på deres klimaudfordringer. Erhvervsstyrelsen har bragt byerne sammen om en ”Circular Innovation City Challenge”, som lanceres den 23. februar 2021. Det sker i samarbejde med Ellen MacArthur Foundation og World Circular Economy Forum.

  • 18. februar 2021
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller

Verdens byer spiller en nøglerolle i at løse klimaudfordringen og skubbe på den grønne omstilling. I dag står byerne for ca. halvdelen af verdens produktion af affald og op mod 70 pct. af klodens samlede CO2-udledning. Prognoser viser desuden, at næsten 70 pct. af klodens befolkning vil leve i byer i år 2050. Der er derfor brug for en aktiv indsats nu for at fremme omstillingen til bæredygtige forretningsmodeller og klimaløsninger i byerne.

Circular Innovation City Challenge sætter fokus på:

  • Hvordan kan cirkulære og digitale løsninger understøtte byens butikker og virksomheder i at udnytte forretningsmuligheder i genbrug og genanvendelse?
  • Hvordan kan virksomheder anvende data om bl.a. forbrug og anvendelse af materialer til at skabe mere værdi og nedbringe eller helt afskaffe affald i byerne i fremtiden?
  • Hvordan kan byens lokalområder, borgere og foreninger aktivt bidrage til mere bæredygtigt forbrug og adfærd?

”Jeg har store forventninger til denne internationale cirkulære challenge med fokus på digitale løsninger. Ud over at bidrage til at håndtere de globale klimaudfordringer er det Erhvervsstyrelsens ambition at samle inspiration fra førende iværksættere og virksomheder på innovative cirkulære løsninger, som kan testes af Københavns Kommune og andre byer i landet, og give danske virksomheder et udstillingsvindue for at levere innovative by-løsninger til udlandet.” Katrine Winding, direktør, Erhvervsstyrelsen

Direktør i Plus Pack, Camilla Hermansen tilføjer: ”Mange danske virksomheder er godt i gang med en cirkulær omstilling af deres forretning, produkter og services, men vi skal have endnu flere med. Klimakrisen er en ressourcekrise, og derfor skal vi gentænke måden, vi designer, producerer og forbruger på. Jeg håber virkelig, at Circular Innovation City Challenge vil inspirere og engagere til mere reel handling på tværs af byer, brancher og landegrænser.”

“Vi ønsker at etablere partnerskaber med de mest innovative virksomheder og organisationer i verden, som kan hjælpe os med omstillingen imod en cirkulær økonomi i København. Den internationale challenge er en åben invitation til innovative virksomheder, der er på udkig efter et sted at teste og demonstrere deres løsninger.” Karsten Biering Nielsen, Vicedirektør, Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune

”Denne challenge giver en spændende mulighed for virksomheder til at udforske cirkulære forretningsløsninger, der skaber robuste og blomstrende byer. I håndteringen af de grundlæggende årsager til globale udfordringer som klimaforandringer, tab af biodiversitet, affald og forurening, giver den cirkulære økonomi en systemisk ramme til at levere bedre vækst i stor skala i vores byer.” Ella Hedley, Emerging Innovators Manager, Ellen MacArthur Foundation

Om Circular Innovation City Challenge

En challenge er en innovationskonkurrence, hvor organisationer, virksomheder, iværksættere og personer mødes for at skabe løsninger, der kommer samfundet til gode. Denne challenge faciliteres af Dansk Design Center og Leader Lab. Målet er at finde nye løsninger til at skabe mere bæredygtige byer i fremtiden.

Læs mere om  Circular Innovation City Challenge.

Tilmelding til digital lanceringsevent d. 23. februar 2021.