Nyhed

Erhvervsstyrelsen åbner for indstillinger til Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2021

Du kan nu nominere en SMV, der har gennemgået en succesfuld, digital omstilling, til Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling. Prisen bliver uddelt af regeringens SMV:Board og der er åbent for indstillinger til og med den 20. september 2021.

  • 16. august 2021
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller
  • Udvikling og vækst i hele Danmark

Igen i år hylder SMV:Boardet succesfulde, digitale omstillinger blandt små og mellemstore virksomheder med Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling. Udover at hylde dem, der allerede har høstet digitaliseringens frugter, skal prisen også inspirere andre SMV’er til at sætte gang i den digitale omstilling.

Om prisens betydning siger formand for SMV:Boardet og CEO hos Jeros A/S, Evita Rosdahl:

Der ligger fortsat et stort og uudnyttet vækstpotentiale i at styrke digitalisering i danske små og mellemstore virksomheder. Jeg ved fra min egen virksomhed, hvordan både automatisering og digitalisering kan styrke konkurrence- og omstillingsevnen og være afgørende for en øget eksport. Virksomheder har under corona-krisen allerede vist, hvad digitalisering åbner op for af nye muligheder fx ved hjælp af online salgskanaler og produkter. Det er vigtigt, at vi fortæller de gode historier, så flere SMV’er får mod på at starte deres digitale rejse og udnytte de mange muligheder i digitalisering.

Det er tredje gang, at prisen uddeles. Sidste år gik prisen til Billig-Arbejdstøj.dk, der er placeret i Midtjylland og sælger arbejds-, fritids- og sportstøj over egen webshop. Med implementeringen af et nyt højteknologisk robotlager havde virksomheden øget lagerproduktiviteten med 275  % samtidig med, at tilfredsheden er steget hos kunderne.

Om prisens betydning siger ejer og adm. direktør hos Billig-Arbejdstøj.dk, Tommy Søndergaard:

Nomineringen og kåringen til Årets Digitale SMV:Omstilling 2020 har medført positiv omtale af vores virksomhed og en interesse for vores brug af nye digitale muligheder for at skabe vækst. Med prisen har hele virksomheden fået et skulderklap, hvilket har styrket ambitionerne for yderligere digitalisering.

Sidste frist for indstillinger af virksomheder er den 20. september 2021. På baggrund af de indsendte indstillinger udvælger SMV:Boardet de tre bedste cases, og den endelige vinder forventes kåret i slutningen af året.

Læs mere om prisen og indstil en virksomhed på www.smvdigital.dk/omstillingsprisen 

Fakta

Prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling udpeges af det regeringsnedsatte SMV:Board, som også står bag SMV:Digital. SMV:Digital har indtil videre i 2018-2021 uddelt 185 mio. kr. til mere end 2000 SMV'er for at fremme digital omstilling. 92 % af de deltagende virksomheder har investeret eller har planer om at investere i ny teknologi, og 39 % har oplevet, at deres digitale projekt også har bidraget til en grøn og bæredygtig omstilling af virksomheden.