Nyhed

Danske SMVer omstiller sig til den digitale hverdag - 50 mio. kr. uddelt til næsten 600 små og mellemstore virksomheder i 2020

SMV:Digital har over flere ansøgningsrunder i år givet virksomheder mulighed for at søge om tilskud på enten 25.000 kr. eller 100.000 kr. til privat rådgivning om digital omstilling, udvikling af e-handel eller grøn digitalisering. Til efteråret får flere virksomheder mulighed for at søge.

  • 1. juli 2020
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller
  • Udvikling og vækst i hele Danmark

I første halvdel af 2020 har SMV:Digital udmøntet samlet 50 mio. kr. og hjulpet 584 SMV’er over flere forskellige ansøgningsrunder i hhv. februar, marts og april. I seneste ansøgningsrunde oplevede programmet en enorm efterspørgsel, hvor mere end 800 SMV’er ansøgte inden for 3 timer af puljeåbningen. For at imødekomme den store efterspørgsel og for at bidrage til at afbøde nogle af de konsekvenser, som COVID-19 krisen medfører for mange danske virksomheder, besluttede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse at afsætte først 20 mio. kr. og efterfølgende yderligere 18 mio. kr. til SMV:Digital.

Formand for SMV:Boardet og CEO i BM Silo, Dorte Zacho Martinsen, udtaler:


”Det er fantastisk, at vi bl.a. med hjælp fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har haft mulighed for at hjælpe så mange SMV’er i gang eller videre med en digital omstilling i 2020. Den enorme efterspørgsel efter vores tilskudsvouchers viser, at der er et stort behov for hjælp blandt SMV’erne, men også at SMV’erne har stort mod på udvikling og digitalisering. Vi har ramt hovedet på sømmet med SMV:Digitals tilskudsordning, hvor vi yder tilskud til privat rådgivning, der er skræddersyet SMV’ernes konkrete behov for digitalisering, hvilket er blevet særlig aktuelt under coronakrisen”

Siden programmets start i efteråret 2018 har SMV:Digital hjulpet 1250 SMV’er med tilskud til deres digitale projekter. Derudover er mange SMV’er blevet hjulpet i gang med en digital omstilling via programmets øvrige tilbud og indsatser. I efteråret vil små og mellemstore virksomheder igen få mulighed for at søge om tilskud på både 25.000 kr. og 100.000 kr. i SMV:Digital, da programmets grønne pulje genåbner. Virksomheder, som har grønne ambitioner, kan derfor allerede nu begynde at forberede sig.   

Læs mere om SMV:Digital på www.smvdigital.dk, hvor der findes information om tildelingskriterier mv., og hvorfra virksomheder kan tilgå ansøgningsskemaer til forberedelse til næste pulje. 

Fakta om SMV:Digital
SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheders foretager investeringer i digitalisering og e-handel. Fra 2020 har SMV:Digital fået et styrket grønt fokus. Programmet indeholder en række forskellige tilbud i form af tilskud til indkøb af privat rådgivning, innovative sprint-forløb (Sprint:Digital), kompetenceforløb for ledere (Digital Ledelseskultur) samt viden og vejledning om digitalisering og regulering. SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital, sekretariatsbetjenes af Erhvervsstyrelsen.