Nyhed

58.000 virksomheder og selvstændige skal indberette til slutafregning af udbetalt kompensation

I slutningen af maj åbner Erhvervsstyrelsen for, at virksomheder og selvstændige kan indberette til slutafregningen af al kompensation, udbetalt siden sommeren 2020.

  • 8. marts 2022
  • Nyt om coronavirus/covid-19: Kompensation og slutafregning

Virksomheder og selvstændige i Danmark har indberettet til slutafregningen for forår og sommer 2020, og de skal snart i gang med næste runde af indberetninger.

For at gøre det nemmere for virksomhederne og de selvstændige, har Erhvervsstyrelsen samlet slutafregningen, så der på én gang kan indsendes dokumentation for alle de resterende kompensationsperioder. Der skal indberettes for kompensation for tabt omsætning, kompensation for faste omkostninger og lønkompensation.

Virksomheder og selvstændige, der har modtaget kompensation, skal indsende dokumentation for de faktiske forhold i perioderne for at sikre, at alle får den kompensation, de er berettiget til. Nogle virksomheder og selvstændige kommer til at tilbagebetale kompensation, mens andre skal have yderligere kompensation udbetalt.

Der åbnes for den endelige indberetning til slutafregning i slutningen af maj, og fristen for at indberette bliver på tværs af kompensationsordningerne den 30. september 2022.

Virksomheder og selvstændige, der har modtaget kompensation, får direkte besked i deres digitale postkasse, når der er åbnet for indberetningen.