Nyhed

23.000 virksomheder skal ejerskiftes over de næste 10 år – ejerne kan nu finde vigtig vejledning og hjælp til salget på Virksomhedsguiden.

Virksomheder, der planlægger deres ejerskifte, klarer sig langt bedre gennem et midlertidigt eller permanent ledelsesskifte, end virksomheder uden en plan. Virksomhedsguidens nye vejledning giver virksomhedsejere viden og overblik til at tage det næste vigtige skridt mod et succesfuldt ejerskifte.

  • 27. oktober 2020
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller
  • Regler for virksomheder
  • Udvikling og vækst i hele Danmark
  • God virksomhedsledelse og samfundsansvar

Ejerskifte af en virksomhed er ofte en kompleks proces, der kan tage flere år at få gennemført. Det kræver derfor omhyggelig planlægning og er også typisk noget, der bør gennemføres med hjælp fra professionelle rådgivere.

Undersøgelser fra Center for Ejerledede Virksomheder, CBS, peger på, at op mod 23.000 virksomheder over de næste ti år skal igennem et ejerskifte eller salg, og at en stor del af dem på nuværende tidspunkt ikke har en plan for, hvordan det skal ske. Der er derfor al mulig grund til at understøtte virksomhedsejeres og andre interessenters arbejde med at forberede virksomhedsoverdragelsen.  

Virksomhedsguidens nye vejledning om ejerskifte er en samlet digital indgang, hvor virksomhedsejere, der søger viden om ejerskifte og salg af virksomhed kan få grundlæggende information og svar på konkrete spørgsmål om del-elementer af processen.
 

Virksomhedsguiden tilbyder:

  • Overblik over ejerskifteprocessen fra strategi og planlægning til salg og offentliggørelse
  • Grundlæggende vejledning og svar på konkrete spørgsmål i forbindelse med salg og overdragelse af virksomhed 
  • Hjælp til at finde uvildig sparring med eksperter i et af landets lokale Erhvervshuse og yderligere rådgivning
     

Virksomhedsguidens vejledning ruster virksomhedsejere og andre, fx pårørende eller nære medarbejdere, til at tage det næste skridt i overvejelserne om ejerskifte – uanset om det er at søge yderligere viden digitalt eller søge uvildig sparring i et af landets erhvervshuse eller privat rådgivning. 

Se mere på Virksomhedsguiden
 

Om Virksomhedsguiden og ejerskiftetemaet

Virksomhedsguiden er en fællesoffentlig digital erhvervsfremmeplatform, der tilbyder viden og værktøjer om start, drift og udvikling af virksomhed. Missionen er at matche virksomhedernes behov med relevante ydelser, og derfor arbejder Virksomhedsguiden med løbende udvikling af specifikke ydelser målrettet bestemte virksomhedsgrupper og områder som fx ejerskifte og salg af virksomhed.

Virksomhedsguidens vejledning om ejerskifte og salg af virksomhed er udviklet i samarbejde med de tværkommunale erhvervshuse med bidrag fra Skattestyrelsen og Center for Ejerledede Virksomheder, CBS samt input fra DI, SMVdanmark, FSR – danske revisorer, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande og Erhverv Randers.