Digital bogføring: Hvilke regler træder i kraft hvornår?

Bogføringslovens bestemmelser om krav til digitale bogføringssystemer træder i kraft på forskellige tidspunkter over de kommende år. Her kan du som udbyder løbende finde information om, hvornår hvilke regler træder i kraft. 

  • Opdateret 9. februar 2023

Bogføringslovens krav til digitale bogføringssystemer træder løbende i kraft over de kommende år. I første omgang ved at fastsætte krav til digitale standard bogføringssystemer.

Tidsplan

  • 1. februar 2023: Krav til digitale standard bogføringssystemer træder i kraft. 
  • 31. oktober 2023: Udbydere har frist for at anmelde deres bogføringssystem til Erhvervsstyrelsen, hvis det skal registreres som digitalt standard bogføringssystem pr. 1. januar 2024.
  • 1. november – 31. december 2023: Anmeldte systemer kontrolleres og registreres af Erhvervsstyrelsen. OBS: Registrering vil finde sted såfremt det anmeldte system efterlever kravene til digitale standard bogføringssystemer.   
  • 1. januar 2024: Anmeldte systemer er registrerede. 
  • 2024 (forventeligt): Regnskabspligtige virksomheder skal bogføre digitalt fra de regnskabsår, der begynder efter 1. juli 2024. 
  • 2026 (forventeligt): Personligt ejede virksomheder og visse foreninger skal bogføre digitalt fra de regnskabsår, der begynder efter en endnu ubestemt ikrafttrædelsesdato i 2026.

Vær opmærksom på, at ovenstående tidsplan alene vedrører kravene til digitale standard bogføringssystemer.  

Kravene til specialudviklede bogføringssystemer træder også først i kraft på et senere tidspunkt. Kravene hertil udarbejdes i første halvår af 2023. 

Erhvervsstyrelsen vil informere om krav og ikrafttrædelsestidspunkter her på siden, i takt med at de foreligger. Følg med her på siden, som vil blive opdateret med information om fristerne. 

Spørgsmål og svar

Udbydere af nye bogføringssystemer, der ønsker at markedsføre sig i Danmark, kan løbende anmelde deres bogføringssystem til Erhvervsstyrelsen efter den 31. oktober 2023. 

Erhvervsstyrelsen offentliggør i januar 2024 en fortegnelse over registrerede digitale standard bogføringssystemer på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Fortegnelsen skal gøre det nemt for virksomhederne at vælge et digitalt standard bogføringssystem, der efterlever kravene. 

Kontakt os