Nyhed

Danmarks nye kvantehus rykker tættere på åbning

Inden længe åbner dørene til Quantum Denmark, et nyt kvantehus med tilhørende testcenter i København, som skal være et samlingssted for dansk kvanteerhvervsliv og forskere.

  • 4. juni 2024
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller

Quantum Denmark bliver Danmarks nye kvantehus og kvantetestcenter, som skal være med til at gøre Danmark til en international kvantehub, der kan tiltrække udenlandske talenter, investeringer og virksomheder på området.

Nu har Danmarks nationale måletekniske institut Dansk Fundamental Metrologi fået til opgave at stå i spidsen for at samle et konsortium bestående af de centrale aktører på kvanteområdet, som skal opbygge og lede forberedelsen af en kommende projektansøgning til Quantum Denmark.

Kvantehuset skal bidrage til at udnytte kvanteteknologiens fulde potentialer til gavn for dansk erhvervsliv, Danmarks sikkerhed og samfundet som helhed. I sammenhæng med kvantehuset bliver der også etableret et kvantetestcenter, som vil give virksomheder, forskere og studerende adgang til det nyeste udstyr til test, måling og validering af kvanteteknologier. Dermed er kvantehuset med til at understøtte ambitionerne i National Strategi for Kvanteteknologi.

Det forventes, at de første dele af Quantum Denmark vil stå klar i anden halvdel af 2024.

Læs mere på Uddannelses- og forskningsministeriets hjemmeside