Fra ansøgning til ansættelse

Få overblik over processen, når du søger en stilling hos os. Lige fra du søger en stilling til din ansættelse og introduktion til Erhvervsstyrelsen, gør vi vores til, at du føler dig velkommen og får en god start på en spændende karriere hos os.

  • Opdateret 21. januar 2025

Ansættelsesprocessen i Erhvervsstyrelsen er klar og gennemskuelig for at sikre, at både du og Erhvervsstyrelsen får det bedste grundlag at træffe den rigtige beslutning på. Lige fra du søger en stilling  til din ansættelse og introduktion til Erhvervsstyrelsen, gør vi vores til, at du føler dig velkommen og får en god start på en spændende karriere hos os.

1. Ansøgningen

I din motiverede ansøgning fortæller du os, hvordan dine kompetencer og erfaringer matcher det job, du søger. Hold gerne din ansøgning til én A4-side.

Som statslig myndighed har vi ikke mulighed for at fastansætte på baggrund af uopfordrede ansøgninger. 

I dit CV skal du have fokus på de faglige kvalifikationer og erfaringer, som er relevante for den stilling du søger.

Med din ansøgning og CV skal du sende eksamensbevis med stempel og underskrift fra uddannelsesinstitutionen.

Hvis du er nyuddannet og endnu ikke har modtaget dit endelige eksamensbevis, er et endeligt udskrift med stempel og underskrift fra uddannelsesinstitutionen tilstrækkeligt.

Du er også velkommen til at vedhæftet eventuelle anbefalinger og andre relevante dokumenter.

Vær opmærksom på, at der er i nogle jobopslag vil være angivet et klokkeslæt på opslagets udløbsdato, hvorfor vi ikke modtager ansøgninger efter det givne tidspunkt.

Vi indkalder først til samtale efter ansøgningsfristen.

Når du har søgt et job hos os, vil du modtage en e-mail, hvor vi bekræfter at have modtaget din ansøgning.

2. Jobsamtalen

Vi indkalder de bedst kvalificerede kandidater til stillingen til samtalen. Er du blandt dem, vi gerne vil se, sender vi dig en mødeindkaldelse med dato og tidspunkt for samtalen via e-mail. Alternativt ringer vi til dig.

Formålet med jobsamtalen er at finde ud af, hvordan du fagligt matcher stillingen, passer ind i vores kultur i Erhvervsstyrelsen, og hvad du kan bidrage med i det job, du har søgt.

Under samtalen får du mulighed for at præsentere dig selv og beskrive din motivation for at søge jobbet. Vi vil give dig en præsentation af Erhvervsstyrelsen og det konkrete job. Den efterfølgende snak vil dreje sig om dine faglige og personlige kvalifikationer i forhold til jobbet.

Afslutningsvis vil du få mulighed for at få afklaret eventuelle spørgsmål og vi vil fortælle om rekrutteringsprocessen fremadrettet og hvornår du kan forvente at høre fra os igen.

En rekrutteringsproces består typisk af en til to samtalerunder.

Ansættelsesudvalget ved samtalen kan variere lidt, men vil typisk bestå af chefen for området, en medarbejder/teamleder fra området og eventuelt en medarbejder fra HR.

Bliver du kaldt til anden samtale kan der blive anvendt faglige cases og/eller personanalyser i forbindelse med rekrutteringen med det formål at lære dig endnu bedre at kende. Resultatet af en faglig case eller personanalyse er et supplement og indgår i den samlede vurdering af, hvorvidt du er den bedst egnede kandidat til jobbet.

Det er vigtigt, at du er dig selv til samtalen – vi er interesserede i, hvem du er, hvad der motiverer dig og hvad du søger samt kan bidrage med på en arbejdsplads. Det rette match kan vi bedst finde, hvis du er åben og reflekteret om disse ting. Gør dig derfor gerne nogle overvejelser herom inden samtalen.

Du kan bruge nedenstående spørgsmål til inspiration og forberedelse, så du er klædt godt på til samtalen.

  • Hvorfor vil du gerne arbejde i Erhvervsstyrelsen?
  • Hvad kan du bidrage med til jobbet?
  • Hvad karakteriserer en god arbejdsplads for dig?
  • Hvad motiverer dig både fagligt og personligt?

Du er mere end velkommen til at stille os spørgsmål, så du oplever, at du har et godt billede af Erhvervsstyrelsen, den konkrete stilling, arbejdsopgaverne og kulturen.

3. Efter samtalen

Hvis det er dig, vi vælger at tilbyde jobbet ringer vi til dig.

Løn

Vælger du at acceptere stillingen, vil du modtage et løntilbud fra HR i din e-boks. I dette tilbud vil der fremgå den løn, vi tilbyder dig, ansættelsesforholdene samt oplysninger på den relevante tillidsrepræsentant.

Du vil blive tilbudt ansættelse på baggrund af den gældende overenskomst med mulighed for at indgå lønforhandling.

I forbindelse med løntilbuddet sender vi et oplysningsskema, som du skal udfylde og returnere til HR: Informationerne heri skal HR bruge til at udarbejde din endelige kontrakt.

Når du har accepteret løntilbuddet, er der dog tale om en bindende aftale. Du kan derfor sige en eventuel stilling op med det accepterede tilbud.

Hvis det ikke bliver dig, vi tilbyder jobbet, vil du altid modtage et afslag, når rekrutteringen er afsluttet. Hvis du har været til samtale, vil du blive ringet op og få et mundtligt afslag.

Hvis du ikke har været til samtale, vil du modtage en e-mail. Vi beder dig have tålmodighed i denne forbindelse – vi giver afslag, når rekrutteringsprocessen er helt afsluttet, hvorfor der kan gå noget tid fra ansøgningsfristen.

Følg din ansøgning

Hvis du tidligere har søgt job i en statslig institution gennem Statens eRekruttering, kan du logge ind her og opdatere dine oplysninger.