Behandling af personoplysninger i forbindelse med telefoniske henvendelser til Erhvervsstyrelsens Kundecenter

Læs vores privatlivspolitik i forbindelse med telefoniske henvendelser til Erhvervsstyrelsens Kundecenter.

  • Opdateret 7. juni 2019

Vi er den dataansvarlige – hvordan kontakter du os?

Erhvervsstyrelsen er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi har modtaget om dig. Du finder vores kontaktoplysninger nedenfor.

Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
CVR-nr.: 10150817
Telefon: 35291000
Mail: erst@erst.dk

Kontaktoplysninger på databeskyttelsesrådgiveren

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver.

Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på følgende måder:

  • På e-mail: dpo@em.dk
  • På telefon: 33 92 33 50
  • Ved brev: Erhvervsministeriet, att. Databeskyttelsesrådgiver, Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K

Formålene med og retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger

Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • At besvare din henvendelse vedr. lovgivning mv. inden for Erhvervsstyrelsens ressort
  • Optagelse af din telefonsamtale (i efterforskningsøjemed)

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af:

  • Myndigheders generelle vejledningsforpligtelse i overensstemmelse med god forvaltningsskik, jf. princippet i forvaltningslovens § 7, stk. 1, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra e.
  • Behandlingen er nødvendig for beskyttelse af den registrerede eller en anden fysisk persons vitale interesser, jf. forordningens art. 6, stk. 1, litra d. 

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

  • Da vi optager hele samtalen kan vi principielt komme til at optage alle slags oplysninger, herunder fortrolige og følsomme oplysninger som cpr.nr., helbredsoplysninger, oplysninger om strafbare forhold mv.
  • Som udgangspunkt behandler vi alene almindelige personoplysninger (telefonnummer) om dig

I de tilfælde, hvor du ringer til os og modtager support via skærmhjælp, vil supportmedarbejderen kunne se de oplysninger, der vises på din skærm undervejs i sessionen.

Modtagere eller kategorier af modtagere

Vi videregiver som udgangspunkt ikke dine oplysninger.

Hvor dine personoplysninger stammer fra

Vi har modtaget oplysning om dit telefonnummer via dit kald til os.

Der er ikke indhentet oplysninger fra andre kilder.

Opbevaring af dine personoplysninger

Optagelsen af opkaldet slettes som udgangspunkt efter 96 timer.

Oplysning om dit telefonnummer slettes efter 90 dage.

Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig. 

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder skal du kontakte os.

Ret til at se oplysninger (indsigtsret)

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.

Ret til berigtigelse (rettelse)

Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Ret til sletning

I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

Ret til begrænsning af behandling

Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

Ret til indsigelse

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.