Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed13.03.2014

Vind europæisk pris til fremme af iværksættere

Emner: Vækst og iværksætteri

Det offentlige gør en stor indsats for at fremme en stærk iværksætterkultur og et godt erhvervsklima i Danmark. Nu kan de bedste projekter vinde anerkendelse i en europæisk iværksætterpris.

Det er EU-Kommissionen, der står bag konkurrencen, som henvender sig til offentlige projekter, der er forankret lokalt, regionalt eller nationalt. Erhvervsstyrelsen kan udvælge to danske kandidater til prisen. Initiativer fra offentlige/private partnerskaber kan også tilmelde sig. Vinderne får mulighed for bred omtale og promovering i Europa.

Der tildeles priser i seks kategorier:

  • Fremme af iværksætterkultur: Anerkendelse af initiativer på nationalt, regionalt eller lokalt plan, som fremmer en iværksætterkultur og -mentalitet især blandt unge og kvinder.
  • Investering i iværksætterkvalifikationer: Anerkendelse af nationale, regionale eller lokale initiativer, der styrker iværksætter-, og ledelseskvalifikationer.
  • Forbedring af erhvervsklimaet: Anerkendelse af fornyende politikker på nationalt, regionalt eller lokalt plan, der fremmer virksomhedsopstart og vækst, forenkler lovgivning og administrative procedurer for virksomhederne og bidrager til at gennemføre princippet om at "tænke småt først" til gavn for små og mellemstore virksomheder.
  • Støtte til internationalisering af erhvervslivet: Anerkendelse af politikker og initiativer på nationalt, regionalt eller lokalt plan, der tilskynder virksomhederne, navnlig de små og mellemstore, til bedre at udnytte de muligheder, som markederne både i og uden for EU byder på.
  • Støtte til udvikling af grønne markeder og ressourceeffektivitet: Anerkendelse af politikker og initiativer på nationalt, regionalt eller lokalt plan, der fremmer SMV'ernes adgang til grønne markeder og hjælper dem med at forbedre deres ressourceeffektivitet gennem, for eksempel udvikling af færdigheder inden for grøn virksomhedsdrift, matchmaking og finansiel støtte.
  • Ansvarlig, inkluderende iværksætterånd: Anerkendelse af nationale, regionale eller lokale initiativer fra myndigheder og eller offentligt/private partnerskaber, der fremmer virksomhedens sociale ansvar blandt små og mellemstore virksomheder samt indsatser, der fremmer iværksætterånden blandt udsatte grupper som f.eks. arbejdsløse, handicappede eller etniske mindretal.

Send den som PDF eller i Word-format til Marie Lerche Ratzer marrat@erst.dk, eller med posten til Erhvervsstyrelsen, Langelinie Allé 17, 2100 København, att.: Marie Lerche Ratzer.  Frist den 14. april 2014.

Kontakt Marie Lerche Ratzer på marrat@erst.dk eller på telefon 35 29 16 97 for yderligere information.