Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse04.02.2014

Udenlandske virksomheder skal kende danske krav

Emner: Digitalisering, Internationalt

Erhvervsstyrelsen åbner en ny service for udenlandske virksomheder, som vejleder i love og regler på det danske arbejdsmarked. Samtidig giver nyt brugervenligt RUT-register bedre datakvalitet. Det betyder, at SKAT, Politiet og Arbejdstilsyn får mulighed for mere effektivt tilsyn.

Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen:

Udenlandske virksomheder er velkomne i Danmark, men de danske regler skal selvfølgelig overholdes. Derfor har vi oprettet en ny vejledningsservice – Business in Denmark. Her kan virksomhederne få vejledning om reglerne på det danske arbejdsmarked, så de ved, hvilke pligter de har.

Samtidig har vi udviklet et nyt og mere brugervenligt RUT-register. Det er nemmere at bruge for de udenlandske virksomheder. Data er frikøbt. Så nu har alle interesserede, herunder særligt myndigheder og fagforeninger, adgang til data om udenlandske virksomheders tjenesteydelser i Danmark.

Udenlandske virksomheder, som arbejder i Danmark, skal anmelde deres opgaver. Det gør de i RUT-registeret. Nu har Erhvervsstyrelsen moderniseret registeret, så de udenlandske virksomheder kan registrere mere præcist. Den forbedrede datakvalitet giver danske myndigheder bedre mulighed for tilsyn med, om virksomhederne overholder reglerne på arbejdsmarkedet. Samtidig har Erhvervsstyrelsen gjort det nemmere for udenlandske virksomheder at overholde reglerne. En ny vejledningsservice, Business in Denmark, giver overblik over relevante regler på tværs af myndigheder.

Det nye RUT-register har mere valide data og bedre sikkerhed. Og så kan det tilgås på mobilen. Det er udviklet til tiden og videreudvikles i flere faser. Business in Denmark giver de udenlandske virksomheder fuldt overblik over reglerne på tværs af det offentlige. De kan bruge hjemmesiden businessindenmark.dk eller få personlig vejledning på tlf. 72 20 00 30.

Begge dele er Erhvervsstyrelsens bidrag til regeringens indsats imod social dumping.

Kontaktperson

Pressemedarbejder Julie Bech Willemoe 35 29 19 46 eller jubewi@erst.dk.

Fakta om Business in Denmark

 • www.businessindenmark.dk får udenlandske virksomheder et overblik over de mest relevante regler og registreringskrav. Dette sker i et simpelt setup med introvideoer og fokus på brugervenlighed.
 • Udenlandske virksomheder kan også kontakte Business in Denmark via en hotline. De kan både ringe og skrive ind med spørgsmål på engelsk.
 • Nogle af informationerne er oversat til tysk og polsk.
 • Hjemmesiden samler information om relevante regler og registreringskrav på tværs af ressortgrænser, som udenlandske virksomheder med erhvervsaktiviteter i Danmark skal iagttage
 • Business in Denmark drives af Erhvervsstyrelsen i tæt samarbejde med de relevante ressortmyndigheder, SKAT, Politiet og Arbejdstilsynet.
 • Business in Denmark er et af initiativerne fra regeringens aftale mod social dumping fra Finansloven fra 2013.

 Fakta om RUT-registeret

 • RUT-registeret eller Register for Udenlandske Tjenesteydelser skal bruges af alle udenlandske virksomheder, som leverer en midlertidig tjeneste ydelse i Danmark, skal registrere sig i registeret.
 • Det er lovpligtigt for virksomhederne at registrere sig.
 • I 2013 havde 3800 udenlandske virksomheder aktive ydelser i 2013.
 • Over 8000 unikke udenlandske personer har været tilknyttet en eller flere aktive ydelser i hele 2013.
 • Som noget nyt kan myndigheder tilgå RUT registreret via et myndighedsmodul, hvor de bl.a. har mulighed for at søge i data. Dette modul kan ligeledes tilgås via mobiltelefon/tablet.
 • I det nye RUT-register har der været et særligt fokus på at skabe et mere brugervenligt og intuitivt system, der skal sikre en øget datakvalitet i registret.
 • Systemet kan validere de arbejdsadresser, der bliver registreret, og det er muligt at placere sit arbejdssted på et kort ved hjælp af geo-koordinater.
 • Data fra RUT-registret er frikøbt, hvilket bidrager til at øge tilgængeligheden af data, der sikrer at alle kan følge med i de opgaver, udenlandske virksomheder løser i Danmark.
 • En ny it-arkitektur i registeret skaber større sikkerhed for både registrant og myndigheder.
 • RUT registret bliver leveret i primo 2014, som lovet på finansloven fra 2013. Registreret bliver leveret af to omgange; 2. februar 2014 og 28. marts 2014.