Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed17.03.2015

Tjekditnet.dk - overblik over bredbåndsdækning og udbydere

Emner: Tele og internet

En ny hjemmeside - Tjekditnet.dk- giver forbrugere, virksomheder, kommuner og regioner overblik over bredbåndsdækningen i Danmark.

Forbrugere, virksomheder, kommuner og regioner får nu et brugbart redskab til at skabe overblik over bredbåndsdækningen. På hjemmesiden Tjekditnet.dk kan man se dækningen på både boliger og erhvervsadresser og sommerhuse. Dækningen kan ses helt ned på adresseniveau, og det er enestående - også i international sammenhæng. Dækningen kan naturligvis også ses på kommuneniveau og på regionalt niveau.

Forbrugerne kan spille en aktiv rolle

Tjekditnet.dk gør det lettere for både forbrugere, virksomheder, kommuner og regioner at spille en aktiv rolle. På Tjekditnet.dk kan man nemlig også undersøge, hvilke teleselskaber, der tilbyder bredbånd på den enkelte adresse, og for forbrugerne betyder det, at det bliver lettere at efterspørge god dækning i deres lokalområde.

For kommuner og regioner er Tjekditnet.dk også et brugbart redskab, når der skal planlægges en målrettet lokal indsats for at forbedre den lokale dækning.

På Tjekditnet.dk kan man også måle sin bredbåndshastighed, og man kan få vist de målte hastigheder på et kort. Samtidig finder man også en guide til valg af bredbåndshastighed, så man har mulighed for at træffe den rigtige beslutning.

Tjekditnet.dk udvikles i dialog med brugerne

Tjekditnet.dk lanceres i første omgang i Version 1.0. Fordi det er første gang, der er lavet så detaljeret en digital kortlægning, vil der kunne forekomme unøjagtigheder. Derfor bliver Tjekditnet.dk fortsat udviklet i dialog med brugerne.

Næste skridt kommer til sommer, hvor Tjekditnet.dk bliver opgraderet, så det også bliver muligt at se dækningen for mobilt bredbånd og mobiltale helt ned på lokalt niveau.

Tjekditnet.dk er udarbejdet af Erhvervs- og Vækstministeriet i samarbejde med KL og Danske Regioner. Siden indeholder tillige en ny opgørelse af den danske bredbåndsdækning.

Se mere på Tjekditnet.dk