Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse17.12.2013

Stor forskel i mobiltelefoners antennekvalitet

Emner: Tele og internet

Antennekvaliteten på de 22 mest populære mobiltelefoner er blevet testet. Resultatet viser, at der er stor forskel. Testen er udført af Aalborg Universitet for Erhvervsstyrelsen.

Målingerne viser, at der er en forskel på mere end 10 gange i størrelsen af det radiosignal, der kræves for forbindelse med den dårligste i forhold til den bedste telefon. Den bedste telefon var Doro Phone Easy 605, og den dårligste var Nokia Lumia 925.

Vicedirektør Finn Petersen, Erhvervsstyrelsen:

Antennen i mobiltelefonen har stor betydning for, hvordan mobildækningen opleves - især de steder i landet hvor signalet i forvejen er svagt. Bor man et sted med dårlig dækning, vil det være en god idé at vælge en mobiltelefon med gode modtageegenskaber.

Erhvervsstyrelsens mobilkortlægning har vist, at 2G mobilnettene (GSM900) giver den bedste dækning i Danmark til mobiltale. Det er derfor særligt vigtigt, at en mobiltelefons modtageegenskaber er gode til 2G, hvis man vil bruge sin telefon flest mulige steder.

De nye målinger viser også, at nogle af de nye smartphones er blandt de bedste telefoner men også, at der generelt er rum for forbedring af antennekvaliteten.

Mobiltelefontesten er baseret på 22 forskellige telefoner, som er et væsentligt større antal end sidste år.

I dag får forbrugeren ved købet ikke oplysning om, hvilken telefon der giver god dækning. Den information bør blive tilgængelig for forbrugerne i fremtiden. Regeringen arbejder derfor for, at der indføres en mærkningsordning i EU-regi.

 

 

 

 

Så god er din mobiltelefon til at modtage signaler 

 

 

 

 

Kontakt

For yderligere oplysninger kontakt Julie Bech Willemoe tlf. 35 29 19 46 ellerjubewi@erst.dk.

Fakta-ark: Aalborg Universitets målinger af mobiltelefoners modtageegenskaber

  • Erhvervsstyrelsens mobilkortlægning i 2012 viste, at 2G mobilnettene (GSM900) giver den bedste dækning i Danmark til mobiltale.
  • Det er derfor særligt vigtigt, at en mobiltelefons modtageegenskaber er gode til 2G, hvis man vil bruge sin telefon flest mulige steder.
  • Aalborg Universitet har for Erhvervsstyrelsen målt modtageegenskaber på 22 forskellige telefonmodeller, som er de mest solgte og populære i Danmark.
  • Målingerne viser, at der er meget stor forskel på telefoners evne til at modtage et svagt radiosignal. I konkrete tal er der en forskel på mere end 10 gange i størrelsen af det radiosignal, der kræves for at opnå forbindelse med den dårligste telefon i forhold til den bedste telefon.
  • Der er også stor forskel på, om telefonen anvendes håndholdt eller i en håndfri installation. For en enkelt telefons vedkommende skulle der 50 gange mere signal til, når telefonen holdes i hånden.
  • Det betyder, at mobiltelefonen har stor betydning for, hvordan mobildækningen opleves. Det gælder særligt de steder i landet, hvor radiosignalet er svagt.
  • Målingerne viser også, at nogle nye smartphones er blandt de telefoner med de bedste modtageegenskaber. Dog er flere af de mest populære smartphones blandt de telefoner med de dårligste modtageegenskaber.