Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse18.11.2013

Spirende vækst i jobs hos nye virksomheder

Nye analyser viser den største stigning i antal nye virksomheder siden 2007 og en stigning i jobs hos nye højvækstvirksomheder. I dag åbner Danmarks Vækst- og Iværksætteruge med 250 arrangementer, der skal styrke iværksætterkulturen og inspirere til vækst.

Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen

Meget tyder, at det atter går den rigtige vej med at skabe nye virksomheder og flere arbejdspladser hos nye vækstvirksomheder.

Vi kan nu se en lille fremgang i antallet af nye virksomheder. Det væsentlige er dog ikke, hvor mange virksomheder, vi får, men hvor mange arbejdspladser, de skaber.

Vi har derfor brug for iværksættere, der har potentiale til at skabe arbejdspladser, og vi har behov for flere vækstvirksomheder. Det er Danmarks Vækst- og Iværksætteruge med til at sætte fokus på.

Nye analyser viser en stigning på to pct. i antal nye virksomheder i det forgangne år frem til oktober 2013. Det er den højeste vækst siden 2007.

Samtidig bliver der flere ansatte i nye virksomheder. I 2008 havde en nyregistreret virksomhed efter sit 1. leveår således i snit 1,9 fuldtidsansat, og i 2012 var tallet på 2,5, ifølge nye beregninger fra Danmarks Statistik.

Analyser viser også, at nye højvækstvirksomheder skaber flere jobs, selv om der bliver færre af dem. I perioden 2008-2011 skabte 185 nye højvækstvirksomheder 3.400 nye arbejdspladser, mens 206 nye højvækstvirksomheder skabte 3.100 nye arbejdspladser i 2007-2010.

På rammebetingelser ligger Danmark fortsat højt. Det viser både den netop offentliggjorte analyse fra Verdensbanken, der har Danmark som nr. 1 i Europa, og Erhvervsstyrelsens årlige oversigt. Endelig er antallet af konkurser til og med oktober i år det laveste siden 2008, hvor finanskrisen ramte Danmark.

I denne uge er der 250 arrangementer i Danmarks Vækst- og Iværksætteruge, som skal styrke iværksætterkulturen. Der er fx konkurrencer for skolebørn, inspiration til spirende iværksættere, skatte-møder for selvstændige og vækstkonferencer for modne virksomheder.

Læs mere om Danmarks Vækst- og Iværksætteruge her 

Ugen er en del af Global Entrepreneurship Week, hvor 140 lande deltager. Erhvervs- og vækstministeren åbner i aften Creative Business Cup. Det er VM for kreative iværksættere, hvor 40 lande dyster i tre dage i København.

Kontakt for pressen: Kim Marquart, 40 87 78 69