Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed28.04.2015

Selskaber skal registrere deres ejere i Ejerregisteret

Emner: Virksomhed og erhverv

Danske selskaber skal nu registrere deres ejerforhold. Det betyder, at alle nye og eksisterende A/S, P/S, ApS, og IVS aktivt skal gå ind og registrere de ejere, som ejer fem procent eller mere af selskabet i det nye Ejerregister, der åbnes for offentligheden den 15. juni.

Nu skal ejerforholdene for de danske selskaber registreres i et online ejerregister.  Det betyder, at alle eksisterende og nye A/S, ApS, IVS og P/S nu er forpligtede til at registrere deres ejere i Ejerregistret, hvis nogen af disse ejer fem pct. eller mere af selskabet. Registrering bør ske snarest og inden den 15. juni 2015, hvor Ejerregisteret åbner for offentligheden.

Selskabets ansvar at registrere ejerforhold

Det er selskabets ansvar, at registreringerne foretages og følges op ved ændringer. For flertallet af de danske selskaber med en eller få ejere, skal registreringen dog kun gennemføres en enkelt eller et par gange i løbet af selskabets levetid.  Selskaberne kan vælge selv at foretage registreringerne eller hente bistand hos selskabets rådgivere som f.eks. advokat eller revisor.

Ejerregistret giver øget gennemsigtighed

Oprettelsen af Ejerregistret er en del af den selskabslov, der blev vedtaget i maj 2009. Formålet er at skabe øget åbenhed og gennemsigtighed omkring ejerforholdene i danske selskaber.

Registrér i Det Offentlige Ejerregister her

Læs mere om Ejerregistret her