Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed15.06.2015

Registrér ejeroplysninger i Ejerregisteret

Emner: Virksomhed og erhverv

Alle danske selskaber skal registrere deres ejerforhold i det offentlige ejerregister. Det betyder, at alle A/S, P/S, ApS, og IVS er forpligtede til aktivt at gå ind og registrere og vedligeholde deres ejeroplysninger.

Den 15. juni åbnede det nye offentlige ejerregister, og det betyder, at alle eksisterende og nye A/S, ApS, IVS og P/S er forpligtede til at registrere deres ejere registeret og vedligeholde deres ejeroplysninger. Ejerregisteret er et offentligt register, som er åbent for alle.

Selskabets ansvar at registrere ejerforhold

Det er selskabets ansvar, at registreringerne foretages og følges op ved ændringer, ligesom det det i øvrigt gælder for alle selskabsregistreringer. For flertallet af de danske selskaber med en eller få ejere, skal registreringen dog kun gennemføres en enkelt eller et par gange i løbet af selskabets levetid. Selskaberne kan vælge at foretage registreringerne selv eller hente bistand hos selskabets rådgivere som f.eks. advokat eller revisor.

Ejerregistret giver øget gennemsigtighed

Oprettelsen af Ejerregisteret er en del af den selskabslov, der blev vedtaget i maj 2009. Formålet er at skabe øget åbenhed og gennemsigtighed omkring ejerforholdene i danske selskaber.

Registrér ejerforhold her

Læs mere om Ejerregisteret her