Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed08.07.2016

Regeringen svarer på Implementeringsrådets 8 anbefalinger til tidlig interessevaretagelse

Regeringen har svaret på Implementeringsrådets anbefalinger vedr. tidlig interessevaretagelse

Regeringen imødekommer et flertal af de 8 anbefalinger om tidlig interessevaretagelse i Bruxelles, som er sendt af Implementeringsrådet efter mødet den 13. maj 2016.

Fem anbefalinger vil indgå i det arbejde, som regeringen allerede er i gang med. Det gælder blandt andet e-databeskyttelsesdirektivet, der indeholder de såkaldte cookie regler. Implementeringsrådet foreslår direktivet afskaffet eller markant forenklet.

Regeringens implementeringsudvalg vil drøfte to anbefalinger nærmere på kommende møder. Det gælder anbefalingerne i forhold til returret for brugte varer og gennemgang af den europæiske forbrugerlovgivning.

Regeringen har besluttet ikke at gå videre med Rådets anbefaling om at udøve tidlig interessevaretagelse over for EU Kommissionen med henblik på at sikre et mere ensartet og transparent niveau for håndhævelse af arbejdsmiljøregler på tværs af medlemslandene.

Læs anbefalinger til tidlig interessevaretagelse fra Implementeringsrådet og svar fra regeringen (pdf)

Læs mere om Implementeringsrådet og svarene fra regeringen