Nyhed

Pulje til iværksætter-events udmøntet: Sådan bliver pengene fordelt

Syv projekter, der skal bidrage til at fremme iværksætterkulturen og brande Danmark som iværksætternation, kan nu se frem til økonomisk tilskud.

  • 6. juni 2019
  • Udvikling og vækst i hele Danmark

Erhvervsstyrelsen har netop udvalgt de projekter, som i 2019 modtager økonomisk tilskud til afholdelse af iværksætterevents. I år er puljen på 4,9 millioner kroner.

Fakta:

Kort om puljen

  • Den 3. april 2019 åbnede Erhvervsstyrelsen for ansøgninger til puljen til større iværksætterevents.
  • Erhvervsstyrelsen har modtaget 48 ansøgninger til en samlet ansøgt tilskudssum på ca. 26,5 mio. kr.
  • Der er bevilget tilskud til syv projekter til en samlet sum af 4,9 mio. kr.

Støttede projekter

Følgende projekter får økonomisk tilskud fra puljen:

Techfestival IVS får tilskud til 'Techfestival 2019’

Techfestival er med over 16.000 deltagere et af Europas store tech-events, der sætter iværksætterkultur og teknologiudvikling på dagsordenen. Festivalen rummer bl.a. 20+ specialdesignede workshops, 200 offentlige fag-events samt fire scener med showcases og debat.


Foreningen til drift af TechBBQ får tilskud 'TechBBQ 2019’

TechBBQ er en af Nordens største konferencer for iværksætteri og teknologi med mere end 7.000 deltagere fra danske, nordiske og internationale økosystemer for iværksætteri og teknologi.

Dansk Iværksætterforening får tilskud til 'Danmarks Iværksætteruge 2019'

Med Danmarks Iværksætteruge 2019 samler Dansk Iværksætterforening iværksætterinitiativer og events, der foregår i hele Danmark. Initiativet er en del af den globale kampagne 'Global Entrepreneurship Week'.

Impact X får tilskud til 'Nordic Impact Business Summit'

Med Nordic Impact Business Summit vil Impact X samle økosystemet omkring danske virksomheder, der har kommercielle løsninger på FN’s 17 Verdensmål – også kaldet impact virksomheder.

Dansk Crowdfunding Forening får tilskud til 'IværksætterSkibet'

Dansk Crowdfunding Forening samler iværksætterdebatten på Folkemødet på 'IværksætterSkibet', der for tredje år i træk har fået plads i indre havn i Allinge. Her afholdes blandt andet en række iværksætterpaneler og andre aktiviteter for de mere end 3.000 gæster på skibet.

Danish.Care får tilskud til 'Danish CareTech Startup Challenge'

Med Danish CareTech Startup Challenge sætter Danish.Care fokus på nye sundhedsteknologi- og plejeløsninger ved afholdelse af blandt andet iværksætterkonkurrence og acceleratorforløb i partnerskab med Venture Cup Danmark og Guiden IVS.

Vision Denmark får tilskud til ’Games MatchUp Denmark’

Games MatchUp Denmark er en tilbagevendende to-dages event, der matcher danske iværksættere fra spilbranchen med danske og internationale investorer. Projektet er arrangeret af Vision Denmark i partnerskab med Producentforeningen.