Nyhed

Pulje til esport-events udmøntet: Sådan bliver pengene fordelt

Seks projekter, der vil styrke Danmark som en førende esport-nation, kan nu se frem til økonomisk tilskud.

  • 22. marts 2019
  • Digitalisering og nye forretningsmodeller

Erhvervsstyrelsen har netop udvalgt de projekter, som i 2019 modtager økonomisk tilskud til afholdelse af esport-events.

Regeringen har afsat en pulje på 10 millioner kroner fordelt over 4 år til afholdelse af esport-events. I år er puljen på 2 mio. kr. Med udmøntningen af puljen ønsker regeringen at sætte skub i projekter, der styrker Danmarks position som en førende esport-nation og sætter øget fokus på esporten i hele landet. Samtidig vil regeringen anerkende de ambitiøse, frivillige ildsjæle, der arbejder med esport, og som medvirker til, at vi i Danmark allerede er langt fremme inden for esporten.

Fakta:

Kort om puljen

  • Den 25. januar 2019 åbnede Erhvervsstyrelsen for ansøgninger til esport-events, der styrker esporten i Danmark.
  • Erhvervsstyrelsen har modtaget 46 ansøgninger til en samlet ansøgt tilskudssum på ca. 12 mio. kr.
  • Der er bevilget tilskud til 6 projekter til en samlet sum af 2 mio. kr.

Støttede projekter

Følgende projekter får økonomisk tilskud fra puljen:

NPF-LAN ApS får tilskud til 'Esports Festival for Educations'

Projektet skal, i forlængelse af hovedeventet 'NPF-LAN', skabe rammerne om et årligt tilbagevendende event for danske og internationale uddannelsesinstitutioner, der vil få mulighed for at prøve kræfter mod hinanden som hold og tilegne sig den nyeste viden inden for esporten. Det er planen, at eventet vil blive et årligt mødested for danske og udenlandske uddannelsesinstitutioner, hvorigennem det er muligt at synliggøre, at Danmark er en foregangsnation inden for esport. Bag initiativet står et erfarent og kompetent team, som vil sikre, at der skabes ordentlige og strukturerede forhold for afviklingen af aktiviteterne.  

MTG Nordics A/S får tilskud til 'Esuperliga Finals'

'Esuperliga Finals' er det største og mest ambitiøse FIFA Esport-event i verden. Finaleeventet fra sæson 1 sidste år formåede at skabe bred interesse fra udenlandske, såvel som nationale, sports- og esport-medier. Som den ultimative afslutning på esuperliga sæson 2 afholdes et stort event, som skal skabe opmærksomhed om esport for både kommende talenter, nysgerrige gamere og interesserede forældre. Planen er, at initiativet vil vise, hvordan vi i Danmark kan skabe et topprofessionelt miljø omkring eliteholdene, der kan markedsføre os overfor udlandet og tjene som inspiration hos breddeklubberne.

GroupM Denmark A/S får tilskud til 'FutureX: NextM Esport'

'FutureX: NextM Esport' er en tostrenget indsats, der for det første gennem B2C-eventet 'FutureX' vil skabe begejstring for esport på et folkeligt niveau. Det skal gøres ved at afvikle en national rekrutteringskampagne - såkaldte 'Try Outs' - blandt landets esport-foreninger. Ét hold vil vinde et 2-ugers akademiophold hos Fragsters, hvor de kan få indsigt i den professionelle verden. For det andet vil B2B-eventet 'NextM' give virksomheder større indsigt i esporten og bidrage til en kommerciel forankring og generel professionalisering af esporten ved at bygge bro mellem esporten og dansk erhvervsliv.

Sørbymagle Idrætsforening får tilskud til 'Esport Forenings Festival (EFF)'

Projektet er en esport-foreningsfestival, der skal gøre det attraktivt at være medlem af en esport-forening ved at tilbyde konkurrencer i esport kombineret med et fokus på sundhed og fysisk aktivitet. Initiativet vil samle alle foreninger i Danmark, så et stærkt netværk mellem foreninger kan opbygges, som kan sikre bedre vidensdeling og stærkere organisering af esporten i Danmark. Ved at definere retningen for det videre arbejde med esporten, skabes en række ambassadører, der kan tage de nye erfaringer med ud i de lokale klubber og skabe fundamentet for en god og sund udvikling af esporten i Danmark.    

RFRSH ApS får tilskud til 'BLAST Pro Series'

'BLAST Pro Series' tiltrækker den absolutte verdenselite til landet og præsenterer det ypperste esport kan tilbyde i rammer, som kan bygge bro mellem esporten og mainstream publikum. Arrangementet eksponerer de professionelle atleter som sunde rollemodeller, hvilket sætter nye standarder for tilgangen til esporten og dens aktører i hele verden. Målet er at blive den foretrukne form for live-underholdning blandt esport-interesserede, hvor mainstream publikum, meningsdannere og beslutningstagere (forældre, erhvervsliv m.m.) vil opnå en bredere forståelse og accept af esporten og dens aktører.

Dansk Boldspil Union får tilskud til 'Danmark har ebolden'

DBU ønsker med projektet at tage det første skridt mod etableringen af en stærk, officiel platform for FIFA efodboldlandsholdet i Danmark. Det vil de gøre ved at afvikle to landsholdevents, hvor der konkurreres mod andre efodbold-landshold. Projektet har en solid organisation med stærke kompetencer og erfaringer i ryggen. Initiativet har som ambition at samle nationen og skabe en hype omkring efodbold, som ikke findes på individuelt eller klub-niveau. Samtidig vil initiativet synliggøre for omverdenen, at Danmark er et foregangsland inden for esporten gennem arrangering af elandsholdskamp-events.