Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Byggeplads

Perstrup fik hjælp til at sende medarbejdere på montageopgave i Polen

Indre Markeds Center hjalp Perstrup Beton med en hurtig afklaring af de polske krav til en montageopgave. Medarbejderne blev sendt af sted lovligt og til tiden, og Perstrup slap for besvær og unødvendige udgifter.

Perstrup Beton Industri A/S udvikler, producerer og sælger betonprodukter til byggebranchen. Virksomheden stod over for at sende nogle folk på montageopgave i Polen. Medarbejderne skulle af sted en uge senere, så det hastede med en afklaring.

Indre Markeds Center var i stand til hurtigt at hjælpe Perstrup. Det blev på få dage afklaret, at medarbejderne kunne sendes af sted på opgaven uden behov for lokal registrering. Det var heller ikke noget problem at tage af sted i egne firmabiler - hvilket Perstrup var i tvivl om.

Hurtig afklaring via polske myndigheder

Perstrup blev henvist til Indre Markeds Center via Dansk Byggeri. Indre Markeds Center har et stærkt netværk blandt relevante myndigheder i EU og kunne via direkte kontakt til myndighederne i Polen hjælpe med at få afklaret, hvilke krav der stilles i Polen, når man skal foretage en midlertidig levering af en serviceydelse.

Inden for få dage blev det bl.a. klart, at Perstrup kunne sende sine folk til Polen uden at skulle registrere dem på det lokale kommunekontor, da opgavens varighed var under tre måneder.

Perstrup var også i tvivl om, hvorvidt det kunne være problematisk at sende medarbejdere af sted i egen firmabil. De var usikre på, om det krævede ekstra forsikringspapirer og registrering hos myndighederne, når bilen var til arbejdsbrug - og om det kunne være et problem, at bilen var fuld af arbejdsværkstøj.

Indre Markeds Center kunne ligeledes hurtigt oplyse Perstrup om, at firmabilen ikke var noget problem, så længe der kunne fremvises gyldig registrering, forsikring og kørekort. Ved at bruge Indre Marked fik Perstrup hurtigt afklaret, hvad der krævedes for at sende medarbejdere af sted på arbejdsopgaver i Polen.

Kan Indre Markeds Center hjælpe dig?

Indre Markeds Center kan ofte inden for nogle uger afklare, hvilken lovgivning der gælder i de EU-lande, som danske virksomheder ønsker at eksportere eller sende medarbejdere til. Kontakt os, hvis din virksomhed gerne vil have afklaret reglerne, inden I går i gang med at eksportere.