Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed21.12.2017

Orientering skal give bedre regnskaber fra de børsnoterede virksomheder

Emner: Virksomhed og erhverv

Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en orientering om regnskabskontrollen af de børsnoterede virksomheder.

Formålet er at orientere om nye regler og relevante afgørelser for at medvirke til, at hæve kvaliteten af virksomhedernes årsrapporter og delårsrapporter.

Erhvervsstyrelsen vil gerne informere om de nye regler og afgørelser, som er relevante i forhold til regnskabskontrollen med de børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven. Derfor har styrelsen i år udarbejdet en orientering, der beskriver de væsentligste nye regler, som virksomhederne skal tage højde for ved den kommende regnskabsaflæggelse.

Orienteringen indeholder desuden resuméer af afgørelser og forslag til forbedringer af årsrapporten. Disse forslag kan tillige være nyttige for andre virksomheder i forbindelse med udarbejdelsen af årsrapporten og delårsrapporten. Desuden er der information om de områder, hvor Erhvervsstyrelsen ofte konstaterer fejl i årsrapporterne, og hvilke fokusområder styrelsen vil have for regnskabskontrollen i 2018. Formålet er at skærpe virksomhedernes opmærksomhed omkring netop disse typer af fejl i forbindelse med regnskabsaflæggelsen.

Læs orienteringsbrevet her