Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse17.06.2014

Og vinderne af Case Competition 2014 blev...

Emner: Digitalisering, Vækst og iværksætteri

Nu er vinderne af Erhvervsstyrelsens Case Competition fundet. Det blev tre meget forskellige løsninger og virksomheder, der løb med sejren. Alle tre bruger offentlige data og gør det lettere for danske virksomheder.

Carsten Ingerslev, kontorchef i Erhvervsstyrelsen:

Under hele konkurrencen har det føget med idéer og konkrete forslag til, hvordan offentlige data bedst kan gøres brugbare for virksomhederne. Og det er de helt rigtige løsninger, som har vundet. De bruger på hver deres måde offentlige data i løsninger, som gør det lettere at drive virksomhed i Danmark.

I kategorien Bedste gratis løsning vandt Bisbase. Med løsningen kan virksomhedslederen med et klik – og ganske gratis - få en analyse af egen virksomheds styrker og svagheder i forhold til branchen, tvillinger og konkurrenter.

Bisbase vinder med begrundelsen: Løsningen er teknisk flot, tilbyder analyser på en ny måde og giver input til et væsentligt behov – kreditvurdering.

I kategorien Bedste løsning til små og mellemstore virksomheder blev det Gilling, der vandt med Masterdata. Løsningen gør det muligt at undersøge, hvem der efterspørger produktet, så man kan målrette markedsføringen.

Gilling vinder med begrundelsen: Løsningen inddrager mange datasæt og har gode visioner, der kan være med til at modne små- og mellemstore virksomheder. Løsningen har et stort potentiale.

I kategorien Den løsning, der bedst nytænker brug af offentlige data, blev det Suncatching fra Nicolas Rought, der vandt. Løsningen vil kunne anvendes på tre forskellige måder. 1. Når der skal afgives tilbud på nyt solenergi anlæg. 2. Ved servicering af solenergi anlæg. 3. Ved nybyggeri og renovering.

Suncatching vinder med begrundelsen: Løsningen giver et innovativt og praktisk bud på hjælp til både slutbrugere og leverandører og illustrerer, at vejen fra skoleteori til praksis ikke behøver at være lang. Udvikleren Nicholas Peter Rought er nemlig relativt ny dimittend fra IT-Universitetet i København.

Hver løsning vinder 50.000 kr. og en særlig eksponering på Virk Data, hvor de vil kunne hentes fra august.

Virk Data er et nyt indholdsområde på Virk, som lanceres i august måned. I den første version Virk Data et datakatalog med erhvervsrelevante data fra offentlige myndigheder, et App Market med løsninger og applikationer, der gør det nemmere for virksomhederne og et community med dialog og debat mellem myndigheder og virksomheder. På længere sigt udvikles Virk Data, så det bliver enkelt og ligetil for virksomhederne at bruge fx CVR data, som kan skaffe viden om markedet eller til at skabe nye produkter og forretningsområder.

Læs mere om Virk Data

For mere information kontakt Marlene Kønig:

De andre nominerede løsninger

Peercraft

En SME har behov for relevant viden om ny kunder, herunder omdømme, samt for let at kunne genkende eksisterende kunder. Løsningen vil give SME'er mulighed for (med kundens specifikke accept) at bidrage til samt trække på kundens samlede købsprofil og omdømme. SME'en kan derfor straks differentiere pris og service over for ny kunder.

Basic View – Branchepuls

Alle virksomheder som handler B2B har brug for at få et overblik over virksomheder i Danmark og deres økonomi, adresse, antal ansatte, virksomhedstype og branche. Med et tab på ca. 7,2 mia. kr. hjælper løsningen til at spotte potentielle dårlige betalere. Kan der blot spares én rykker pr. aktive virksomhed (148.000) i Danmark er der en årlig besparelse på min 74 mio. kr.

COWI – Høje Tåstrup Going Green

Løsningen viser potentialet for energibesparelser i huse. Husejerne ser eget husets tilstand, mens producenter af materiale og udførende ser områder med energioptimeringspotentiale til målretning af marketingsmaterialer.