Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed08.06.2017

Nyt online værktøj til at søge oplysninger om selskaber på tværs af EU

Emner: Virksomhed og erhverv, Digitalisering

Europa-Kommissionen og medlemsstaterne har den 8. juni 2017 lanceret et nyt system, der sammenkobler alle selskabsregistre i EU. Sammenkoblingen af de nationale selskabsregistre sigter mod at stimulere grænseoverskridende handel og øge tilliden og gennemsigtigheden i det indre marked.

Hidtil skulle man særskilt anmode om oplysninger om selskaber fra de respektive nationale selskabsregistre, hvilket ofte var svært og dyrt. Nu kan man søge information om selskaber via en flersproget søgetjeneste på den europæiske e-Justice portal.

Tjenesten er oprettet i tæt samarbejde mellem Kommissionen og medlemsstaterne i henhold til direktivet om sammenkobling af EU-selskabsregistre. Der er 11 medlemsstater, der er tilsluttet systemet i dag. Alle EU-medlemsstater og EØS-lande vil gradvist blive tilsluttet.

Sammenkoblingen vil også forbedre udvekslingen af ​​selskabsoplysninger mellem de nationale selskabsregistre, hvilket blandt andet betyder, at processen omkring grænseoverskridende fusioner og filialer smidiggøres.

Søgetjenesten på e-Justice portalen er tilgængelig her.