Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse27.09.2013

Nyt hus til grønne iværksættere

Emner: Vækst og iværksætteri

I dag indvier erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen et nyt iværksætterhus på DTU Risø Campus i Roskilde. Huset skal danne rammen om et udviklingsmiljø, hvor iværksættere fra hele landet kan teste, udvikle og finansiere deres grønne produkter og ydelser.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Anders Hoffmann:

Danmark har en række førende store virksomheder inden for grønne løsninger. Men hvis vi for alvor skal omsætte mulighederne inden for det grønne område til vækst og arbejdspladser, er det vigtigt, at vi hele tiden har en strøm af ambitiøse grønne iværksættere. Vi håber, at det nye grønne iværksætterhus kan være med til at sikre endnu bedre betingelser for de grønne iværksættere.

Iværksætterhuset har været i udbud og drives af et konsortium, der består af Scion DTU, Danmarks Tekniske Universitet, Væksthus Sjælland, Væksthus Hovedstadsregionen, Accelerace og Rethink Business.

Huset tilbyder:

  • Inkubator med plads til 40 iværksættere og virksomheder
  • Adgang til DTU Risø og DTU’s faciliteter til test- og demonstration samt FabLab (prototypeværksted)
  • Acceleratorforløb, rådgivning, kompetenceudvikling, metoder og værktøjer for i alt 100 iværksættere
  • Et landsdækkende mentornetværk og samarbejde med etablerede virksomheder inden for grønne løsninger
  • Adgang til finansiering gennem samarbejde med investorer

Det grønne iværksætterhus er et resultat af finanslovsforhandlingerne i 2012 mellem regeringen og Enhedslisten. Der er afsat 14,4mio. kr. til initiativet.

Kontakt: Kommunikationsmedarbejder Dorte Kaiser, 35 46 62 35, dorkai@erst.dk