Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed14.06.2016

Ny praksis for oversendelse til tvangsopløsning

Emner: Virksomhed og erhverv, Digitalisering, Liberale erhverv

Erhvervsstyrelsen ændrer praksis vedr. oversendelse til skifteretten.

Tidligere trak Erhvervsstyrelsen en anmodning fra skifteretten tilbage, hvis virksomhedens årsrapport blev modtaget samme dag, som afgørelsen om oversendelse til skifteretten blev truffet. Den praksis ændrer vi nu. Fremover trækker vi ikke vores anmodning om tvangsopløsning tilbage, hvis vi modtager en årsrapport, efter vi har afgjort oversendelsen af virksomheden til skifteretten. Tidspunktet for afgørelsen i styrelsens registreringssystem er således udslagsgivende.

Tvangsopløsningen varsles 4 uger inden oversendelsen

Vi varsler virksomheden om, hvornår vi oversender virksomheden til skifteretten på grund af manglende årsrapport. Dette gør vi i et brev, der sendes til virksomhedens digitale postkasse 4 uger før fristen. Læs mere om frister på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Virksomheden kan anmode om genoptagelse

Har Erhvervsstyrelsen oversendt en virksomhed til tvangsopløsning, kan virksomheden anmode om genoptagelse. Dette gøres på Virk Indberet. Læs om betingelserne for og anmod om genoptagelse her.