Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed26.04.2018

Ny ordning om import af aluminiumsprodukter fra 27. april 2018

Emner: Internationalt

EU har med virkning fra den 27. april 2018 besluttet at indføre krav om importlicens for import af visse aluminiumsprodukter til EU fra lande uden for EU. Derfor skal der forud for import af visse aluminiumsprodukter indhentes en importlicens, som Erhvervsstyrelsen udsteder.

I første omgang er der en overgangsperiode på 15 dage til den 11. maj 2018. I den periode vil det fortsat være muligt at importere de berørte aluminiumsprodukter uden en importlicens. Fra den 11. maj 2018 kan de pågældende produkter dog kun importeres til EU, hvis der er udstedt en importlicens.

Proceduren for at indhente en importlicens for aluminiumsprodukter er identisk med den procedure, der allerede eksisterer for import af visse jern- og stålprodukter. Det er også det samme skema, man skal anvende for at indhente en importlicens.

Bemærk, at man kan få tilsendt importlicensen direkte efter importlicensensskemaet er udfyldt. Læs mere om dette i vejledningen i skemaet.

Læs mere om den nye ordning og find anmeldelsesskema

 (PDF)