Ny EU Login mobil app til CO2-kvoteregisteret

Her kan du læse om EU Login mobil app, som er den loginløsning, der erstatter den tidligere måde at logge på CO2-kvoteregisteret.

 

  • Opdateret 28. juli 2021

EU har udviklet en ny app til brugere af CO2-kvoteregisteret: EU Login mobil app. Den kommer til at erstatte login metoden med mobiltelefon + SMS-kode. Du skal stadig bruge to enheder (computer og mobiltelefon) ved login på CO2-kvoteregisteret, men i stedet for at modtage SMS koder, skal du med den nye app scanne et billede (en QR-kode) med telefonen, hvorefter du modtager en engangskode.

Det betyder, at hvis du er oprettet som bruger i CO2-kvoteregisteret, og anvender login metoden med mobiltelefon + SMS-kode, skal du ændre din login-opsætning for at skifte over til det nye login med EU Login mobil app. 

Frem til den 1. januar 2022 er det valgfrit, om du vil skifte over til den ny app eller bruge mobiltelefon + SMS-kode. Men når du først har valgt at tilknytte appen til din brugerprofil, skal den anvendes fremover, når du logger ind i CO2-kvoteregisteret, og når du skal signere transaktioner og andre processer. EU-Kommissionen har meldt ud, at fra 1. oktober 2021 kan nye brugere ikke længere oprette burgerlogin med  mobiltelefon + SMS-kode til CO2-kvoteregisteret, men skal benytte sig af appen. Det skyldes i følge EU-kommissionen, at appen er en mere sikker løsning. Desuden har brugen af mobiltelefon + SMS-kode ind imellem forårsaget problemer med SMS’er, der ikke kom frem til brugerne.

Eksisterende bruger

Fristen for at ændre Login med mobiltelefon +SMS-kode til EU Login mobile app er den 1. januar 2022. Du skal ændre din login-opsætning for at skifte over til det det nye login med EU Login mobil app, som så fremover skal anvendes.

Ny bruger

Nye brugere i CO2-kvoteregisteret skal fra den 1. oktober 2021 oprette et login med EU Login appen.

Hvis du skal oprettes som en ny bruger i CO2-kvoteregisteret, inden den tid anbefaler vi, at du fra start opretter dig med EU Login appen. Så er du fri for at skulle skifte over til appen, inden fristens udløb.

Hvor finder I appen

EU Login mobil appen kan hentes på Google Play og Apple App Store, og kan anvendes på de fleste nyere modeller af de gængse mobiltelefoner og tablets. Det gælder dog ikke nyere modeller af Huawei. EU Login mobil appen kan ikke anvendes på Huawei enheder, som er kommet på markedet efter den 16. Maj 2019. Da Google Play, efter den dato, ikke understøtter Huawai. På de Huawai enheder, som var på markedet inden den 16. maj 2019, kan EU Login mobil appen hentes på Google Play. 
EU-kommissionen har besluttet at appen ikke skal være tilgængelig i Huaweis app gallery. 

Hvad skal I være opmærksomme på

Vær opmærksom på, at når I har skiftet over til EU Login mobil appen, vil det ikke være muligt at ændre login-opsætningen tilbage til den gamle login-metode med mobiltelefon + SMS-kode.