Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed07.05.2014

Ny aftale forbedrer mobildækningen i 65 kommuner

Emner: Tele og internet

Ny SKI-aftale forpligter TDC til bedre mobildækning i 65 kommuner. Aftalen gør det også gratis for kommunerne at ringe og sende beskeder til hinanden. Den gælder både for fastnet og mobil.

Det eneste, kommunerne skal gøre, er at købe et abonnement til en beskeden pris. Aftalen gælder både fastnet og mobil.

Aftalen indebærer også en forbedret udendørsdækning og forpligter TDC til at tilbyde dækning på alle de steder, hvor den enkelte kommune har behov for indendørsdækning.

Aftalen er en konkret udmøntning af initiativ 8.1 fra regeringsudspillet Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark, fra marts 2013.

Aftalen træder i kraft medio juli 2014. Den gælder de næste fire år og er indgået mellem Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S (SKI) og TDC A/S. TDC er hovedleverandør. Telenor A/S standby leverandør. Det betyder, at Telenor A/S får mulighed for at levere telefoni i de tilfælde, hvor TDC A/S ikke kan.

Historisk aftale om telefoni til kommunerne (Pressemeddelelse fra KL)

Vicedirektør i telekonsulentfirmaet Netplan, Benjamin Salamon, har udtalt, at aftalen er den største, billigste og bedste telefoniaftale på det danske marked.