Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed08.12.2014

Ny afgørelse åbner for lavere bredbåndspriser

Emner: Tele og internet

Pr. 1. januar 2015 sænker Erhvervsstyrelsen engrospriserne på fastnet bredbånd.

Nedsættelsen af engrospriserne giver bedre konkurrencevilkår på bredbåndmarkedet. Dermed får selskaberne endnu bedre mulighed for at tilbyde billigere bredbåndstjenester til glæde for deres kunder.

De nye engrospriser følger opdateringen af Erhvervsstyrelsens LRAIC-model, som er udviklet i tæt dialog med branchen. Engrospriserne betales, når andre selskaber skal leje sig ind på TDC's bredbåndsinfrastruktur. Det er ofte nødvendigt, når selskaberne skal tilbyde bredbåndstjenester som internet, telefoni eller tv til forbrugere.

Med lavere engrospriser bliver det billigere for selskaberne at tilbyde bredbåndstjenester til deres kunder, og derfor også nemmere for selskaberne at tilbyde lavere priser til forbrugerne.

Kontorchef Helle Bøjen Larsen udtaler:

Den danske LRAIC-model er udviklet i overensstemmelse med Europa-Kommissionens seneste retningslinjer. En af grundpillerne er at sikre den rette balance mellem hensynet til konkurrence og investeringer. Erhvervsstyrelsen mener, at de nye, lavere engrospriser giver øgede muligheder for konkurrence på det danske marked, uden at investeringsmulighederne svækkes.

Læs afgørelsen her.