Nyhed

Nu bliver det lettere for virksomheder at indberette årsrapporter

Erhvervsstyrelsen lancerer en ny, frivillig standardkontoplan til mikro B virksomheder og en forbedret indberetningsløsning, som gør det lettere og mere automatiseret at indberette årsrapporten.

  • 6. marts 2019
  • Regler for virksomheder

Regeringen arbejder for at gøre det lettere og mindre byrdefuldt at drive virksomhed i Danmark. Den nye Standardkontoplan, som Erhvervsstyrelsen nu lancerer, udspringer af dette arbejde.

Danske virksomheder benytter sig i dag af en lang række forskellige kontoplaner til deres bogføring. De mange forskellige anvendte regnskabssystemer har gjort det svært at automatisere en lang række regnskabsrelaterede opgaver, så virksomhederne stadig må sidde med en hel del manuelt tastearbejde, når årsrapporten skal indberettes.

Det problem imødekommes nu med Standardkontoplanen, som er en standardiseret kontoplan, der passer til de fleste brancher og virksomheder inden for regnskabsklasse mikro B.

Samtidigt er indberetningsløsningen Regnskab Basis blevet opgraderet, så det nu blandt andet er muligt at uploade en fil med bogføringsdata baseret på Standardkontoplanen. Dermed undgår de små virksomheder manuel indtastning, og det bliver både nemmere og hurtigere at indberette årsrapporten for små virksomheder. Samtidigt mindskes risikoen for eventuelle fejl.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov:

Danske virksomheder skal bruge deres tid på at drive og udvikle deres forretning frem for at sidde og kæmpe med bøvlede regler og besværlige indberetninger. Jeg ser det som regeringens fornemmeste opgave at gøre det så nemt som muligt at drive virksomhed i Danmark.

Derfor synes jeg også, at det her er en rigtigt god nyhed for små virksomheder. Med Standardkontoplanen og forbedringerne i Regnskab Basis gør vi det lettere og mindre byrdefuldt for virksomheder i mikro B regnskabsklassen at indberette deres årsrapport, og vi frigiver derved tid til, at de kan fokusere på deres kerneforretning. Samtidigt lægger vi, med de nye tiltag, grundstenen for en mere automatiseret indberetning af erhvervsdata generelt.

Standardkontoplanen og forbedringerne i Regnskab Basis indgår i regeringens udspil Mindre bureaukrati - mere vækst, der har fokus på at nå regeringens målsætning om at lette virksomhedernes byrder med 4 mia. kr. om året i 2020 i forhold til 2015.

Læs mere og find Standardkontoplanen samt vejledninger

Kontakt

Søren Møller Nielsen
T: 3529 1430