Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed27.10.2016

Nu bliver det lettere at registrere ejerforhold

Emner: Virksomhed og erhverv

Fra torsdag den 27. oktober 2016 kan virksomheder registrere deres ejerforhold, samtidig med at virksomheden oprettes på Virk Indberet.

Det Offentlige Ejerregister skal øge åbenhed og gennemsigtighed, og nu bliver det lettere for danske virksomheder at registrere sine ejerforhold. Fra den 27. oktober 2016 er det muligt at registrere ejerforhold, samtidig med at virksomheden oprettes på Virk Indberet. Hidtil har det været nødvendigt med to trin – hvor man først har oprettet virksomheden og dernæst har haft pligt til at registrere ejerne i Det Offentlige Ejerregister.

Det er endnu ikke obligatorisk at registrere ejerforhold i forbindelse med registrering af stiftelsen, og det er derfor frivilligt, om du registrerer ejerforholdene i forbindelse med stiftelsen eller om du registrerer det efterfølgende i Det Offentlige Ejerregister.

IVS, ApS, A/S, P/S, SE og K/S skal registrere ejere
Kravet om registrering af ejerforhold gælder alle iværksætterselskaber, anpartsselskaber, aktieselskaber, partnerselskaber, SE-selskaber samt kommanditselskaber, hvor komplementaren er et kapitalselskab eller et selskab med en tilsvarende retsform.

Ændringer i ejerforhold skal registreres efter senest 14 dage
Det er virksomhedens ledelse, der er ansvarlig for at registrere virksomhedens ejerforhold.  Fysiske og juridiske personer har pligt til at meddele deres ejerandele til virksomheden senest 2 uger efter ændringer.

Ændringer skal fortsat registreres via Det Offentlige Ejerregister (link)

Læs mere om Det Offentlige Ejerregister (link)