Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Pressemeddelelse04.11.2014

Nordjysk optimisme trods hårdt ramte eksportvirksomheder

23 procent af arbejdspladserne i de nordjyske eksportvirksomheder forsvandt fra 2008 til 2012. Udviklingen ser dog ud til at vende, viser nye tal, som Danmarks Statistik har lavet for Erhvervsstyrelsen.

Nordjyllands eksportende virksomheder har mistet mange arbejdspladser i forbindelse med finanskrisen. Det viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen. Fra 2008 til 2010 faldt beskæftigelsen med hele 26 procent, men kurven vender langsomt fra 2010 til 2012, og trods de dystre tal, er direktør for Væksthus Nordjylland, Flemming Larsen, optimistisk:

Vi vil se en fortsat stigning i beskæftigelsen i eksporterende virksomheder de kommende år. En række nordjyske virksomheder har været med i vores internationaliseringsindsats GLOBAL og arbejdet med vækststrategier og kompetenceudvikling for at styrke deres konkurrenceevne på det globale marked. Virksomhederne er blevet mere effektive og konkurrencedygtige. Vi er ikke helt ude af krisen, men flere og flere virksomheder har fået godt vind i sejlene.

Samtidig viser tallene, at medarbejderne i de eksporterende virksomheder løber hurtigere. Produktiviteten for den enkelte medarbejder er nemlig vokset med 20 procent i perioden fra 2008 til 2012.

Under Danmarks Vækst- og Iværksætteruge i uge 47 sætter Erhvervsstyrelsen med en lang række arrangementer netop fokus på virksomheder og deres eksportmuligheder.

Læs mere om Danmarks Vækst og Iværksætteruge på www.uge47.dk og på Facebook.com/uge47