Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.
Nyhed25.06.2014

Norden skal være digital foregangsregion

Emner: Digitalisering, Internationalt

Norden som testregion for innovative digitale løsninger og udnyttelse af tilgængelig data. Det var fokusområderne, da knap 100 digitale frontløbere på tværs af de fem nordiske lande var samlet i København.

Ambitionerne var store, da Danish Design Centre i torsdags lagde gulv til Nordic Digital Forum 2014, og digitale frontløbere gik sammen om at skabe optimale muligheder for digital innovation i Norden. Entreprenørånden i Norden skal dyrkes, og vi skal tænke STORT! Sådan lyder det fra blandt andre islandske Helga Waage fra Mobilitus, der deltog på Nordic Digital Forum.

Og forudsætningerne for at gøre Norden til en foregangsregion for udvikling af digitale løsninger er på plads, men vi kan stadig gøre meget for at Norden bliver stedet, hvor virksomheder udvikler og tester innovative digitale produkter, fastslår vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Anders Hoffmann.

- Vi har inviteret innovative digitale frontløbere fra Norden, så de i fællesskab kan forme og drøfte, hvordan Norden bliver til den førende region i verden inden for innovative digitale løsninger. Det er altså branchen selv, der skal være med til at definere, hvordan vi lykkes med den fælles vision, fortalte Anders Hofmann på konferencen.

Fælles digital front

At vi kan noget særligt i Norden, var der stor enighed om blandt de knap 100 deltagere på Nordic Digital Forum. Og dette potentiale skal udnyttes - også på det globale marked. Derfor er vi nødt til at arbejde sammen på tværs af de nordiske lande, så vi ikke bare kopierer hinanden, men i stedet udvikler os sammen, lyder det fra flere af deltagerne på eventen.

Én af oplægsholderne var svenske Darja Isaksson, stifter af inUse & Ziggy Creative Colony, der både ser fordele og udviklingspotentiale inden for den digitale verden i Norden.

- Fordelene ved Norden er blandt andet vores lange historie med at samle og forstå data. Vi er gode til at se, hvordan det kan skabe vækst, og som region er vi langt med udviklingen inden for det digitale. Bare det faktum, at stort set alle har en computer og taler engelsk, er en kæmpe fordel, men for at blive verdens førende inden for bæredygtig digital vækst, er det nødvendigt, at vi udvælger nogle områder at sætte fokus på, og som vi har en fælles politik omkring, udtaler Darja Isaksson.

Tænk stort - tænk nordisk!

Det ligger måske ikke helt til den nordiske mentalitet at fremhæve, at man er god til noget, men det blev der givet plads til på Nordic Digital Forum, hvor mantraet blandt andet var, at vi skal tillade folk at fejre succeser og dyrke den fælles ånd.

- Noget af det, vi gerne vil med et event som Nordic Digital Forum, er at skabe innovation, opbygge relationer og nedbryde barriere, og det synes jeg, at vi er lykkedes rigtig godt med, udtaler en tilfreds Roger Moe Bjørgan, administrerende direktør for Nordic Innovation, efter konferencen.

Kontakt for yderligere information:

Nordic Innovation: Frederik Waitz, 0047 95159868, f.waitz@nordicinnovation.org

Erhvervsstyrelsen: Kristian Yde Agerbo, 0045 35291522, krydag@erst.dk

Twitter: #NordicDigital #NordicDigitalDNA

Fakta:

  • Nordic Digital Forum 2014 er arrangeret af Erhvervsstyrelsen og Nordic Innovation. Konferencen er en del af fyrtårnsprojektet om innovative nordiske digitale løsninger, som er en del af samarbejdsprogrammet for erhvervs- og innovationspolitikken i det nordiske samarbejde 2014-2017 (http://www.norden.org/da/aktuelt/nyheder/nye-rammer-for-det-erhvervspoli...)
  • Nordic Digital Forum 2014 samlede blandt andre deltagere fra fem nationale workshops, der blev afholdt i løbet af foråret 2014 i Danmark, Sverige, Finland, Norge og Island
  • Nordic Digital Forum 2014 samlede store og små aktører inden for den digitale verden i Norden for at de i fællesskab kan skabe rammerne for fremtidens digitale løsninger
  • Nordic Digital Forum havde til formål at sætte nye standarder for, hvad vi kan opnå på tværs af Norden